„Цветни вдъхновения“ в 60 картини подрадиха Ивайло Орманков и Лора Делибалтова в галерия „Джамията“

В художествена галерия „Джамията“ в Дупница бе открита изложбата Цветни вдъхновения“. Изложбата е част от културните мероприятия на 46-тото издание на майските празници в Дупница.

Идеята за изложбата е замислена преди една година, споделиха двамата автори, които изненадаха посетителите на изложбата с над 60 картини с пейзажи, цветя, портрети- излъчващи красота жизнерадост и вдъхновение.
Това е съвместна изложба на уредника на галерията Ивайло Орманков и преподавателката в школата по изобразително изкуство в читалище „Зора– 1858″ Лора Делибалтова, която е преподавател в дупнишко училище. Изложбата е първа за Лора Делибалтова, която е родом от Враца, но женена в Дупница и живее в града от 30 години. На изложбата присъства и дъщерята на художничката Сияна Делибалтова, която се занимава с художествена фотография и върви по стъпките на своята майка. Цялото ни семейство е артистично, сподели Лора Делибалтова. На изложбата 18-годишната талантлива Белослава Николова акомпанира на официалното откриването на изложбата.Тя от 9- годишна свири на китара в народното читалище „Зора„. Изложбата откри зам.- кмета по културата в Дупница Валентина Караганова, която прочете поздравителен адрес към двамата художници от кмета на Дупница Първан Дангов: “Изкуството е най- градивната съзнателна човешка дейност, с чиято сила могат да бъдат събудени сърцата и умовете на хората. А вашето изкуство е доказателство за това! Продължавайте да работите с присъщия ви ентусиазъм и всеотдайност.“

Присъства и началник отдел култура при Община Дупница Цецка Стоянова, уредника от исторически музей Дупница Емил Севдин и др. На изложбата се наслади със съпругата си Петър Петров. Семейството на екс банкерката и екс главния счетоводител на Балканфарма Петрови се радват на четири внучета. От всяка изложба в Дупница Петров подарява на съпругата си картина. Музиканта и музикален педагог в Дупница Ивайло Филоьв разгледа изложбата с нежната си половинка инж. Ралица Левтерова –геодезист и преподавател по геодезия в строителния техникум в Благоевград. Откриването на изложбата уважи и общинската съветничка Шери Златарска, бизнесмена Райчо Биволев, Катя Илинска, Антоанета Георгиева. Много поздравления и много цветя получиха двамата автори на картините в изложбата. Ученички на Лора Делибалтова я обсипаха с целувки за успешната й творческа изява.

 

„Цветни вдъхновения“ в 60 картини подрадиха Ивайло Орманков и Лора Делибалтова в галерия „Джамията“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here