ОБЩИНА БАНСКО В ЧЕЛНАТА КЛАСАЦИЯ ПО ПРОЗРАЧНОСТ СРЕД ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ

Президентът Румен Радев обсъди с кмета на Банско Стойчо Баненски
Президентът Румен Радев обсъди с кмета на Банско Стойчо Баненски

ОБЩИНА БАНСКО ОТНОВО Е В ЧЕЛНАТА КЛАСАЦИЯ ПО ПРОЗРАЧНОСТ СРЕД ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ

Община Банско зае второто място в рейтинга на активната прозрачност в България за 2024 година. Ежегодно оценяването се извършва от фондация „Програма достъп до информация“ в нейното постоянно наблюдение на законодателството и практиките, свързани с достъпа до информация в България и активно публикуване на информация в интернет. Нивото на прозрачност през 2024 г. бе оценявано с точки по различен брой индикатори, като за общините те са 116.

В прегледа и оценката са включени интернет страниците на 560 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Това признание е доказателство за усилията и ангажимента на Община Банско към прозрачността и отвореното управление. Продължавайки да осигурява лесен и бърз достъп до обществена информация, активно да публикува информация в интернет страницата си, спазвайки високите изисквания на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here