Н. Каварджиклиев: Вместо за разкриване на работни места, харчим за саниране, закъснели сме и със Зелена сделка, и с Плана за възстановяване

На срещата в Дупница присъстваха и кандидат- депутатите за парламента Любослав Ковачки и Десислава Разсолкова.

„Териториалните планове в България преливат от лобизъм. Вместо парите да се усвояват с идеята за разкриване на нови работни места, ние санираме сгради. А кой ще живее в тези сгради, щом хората напускат родните си места, защото нямат работа? 300 млн. изпуснахме от Плана за справедлив преход. И Планът за възстановяване, и Зелената сделка трябва да се преработят.“ Това заяви на среща със симпатизанти в Дупница водачът на листата на „БСП за България“ в област Кюстендил Николай Каварджиклиев. На срещата с дупничани беше и евродепутатът, кандидат за нов мандат, Цветелина Пенкова. Двамата бяха категорични, че страната ни няма ясна стратегия за енергетиката. Подчертаха, че по Зелената сделка най- много пари са отпуснати за Полша, а на второ място е България. Поляците обаче вече са усвоили полагащото им се, докато ние още се бавим.

Николай Каварджиквиев и кметът на Дупница Първан Дангов

„Първо трябва да се погрижим за работните места, инфраструктурата и едва след това да мислим за саниране. Териториалните планове трябва да се преработят, отделно е Планът за възстановяване и устойчивост. Правим фотоволтаици, те ще имат същата мощност като ТЕЦ-овете, но колко работни места ще осигурят? В Дупница е имало ремонтни заводи, които сега са затворени. Те биха могли да се отворят, логистично общината е отлично позиционирана. Изпускаме 30% от парите за земеделие. Работим по програмата 2014-2018, а вече сме 2024 г. И пак сме усвоили едва 60% от парите, които са заделени за нас. В ДФ „Земеделие“ няма компетентни хора, които да работят. Нямаме нужния административен капацитет.“, обясни Каварджиклиев.

„България се нуждае от устойчиво лоби в Брюксел. Трябва да имаме работеща стратегия за енергетиката, земеделието и индустрията. Трябва да очертаем приоритети си. Това са ядрената енергетика, развитие на електропреносната мрежа, нови работни места и образование. Всички в Брюксел ни питат как така България има готова площадка за нова АЕЦ, проектът е на финалната права, а ние не се възползваме и нищо не правим? Искам да се знае, че никой в Брюксел не ни е казал да не работим по АЕЦ „Белене“. Ядрената енергетика се приема като зелена енергия и е приоритетна. Ние нямаме ясен план и за въглищните региони. Трябва да се знае, че те не са забранени. Правителствата сами си залагат срокове и рестрикции, никой нищо не ни е налагал от Брюксел.

Хората казват, че Брюксел е далече и случващото се там няма отношение към нас. Това не е така. 70% от законодателството, което се гласува в Народното събрание, идва от ЕС. Затова призовавам хората да гласуват. Нека не позволяваме повече да ни лъжат сглобки. БСП не предаде своите избиратели. Ние няма да се откажем от приоритети, които сме си начертали.“, подчерта Пенкова.

Към единение и курс, насочен към Европа, призова кметът на община Дупница Първан Дангов. Той даде пълна подкрепа за Николай Каварджиклиев и Цветелина Пенкова. Обяви се за ефективно членство на България в ЕС, да развиваме европейска политика, която е от полза за българите.

„Ние сами си слагаме спирачките и си натискаме копчета. Намираме се на опашката във връзка с реиндустриализацията. Ако Европа не заложи на атомната енергетика, скоро ще дойде времето да внасяме ток от Турция, Индия… Трябва да намерим баланса, а това става с мобилизация. БСП трябва да реализира мандат в Кюстендилско. Ако не гласуваме, наказваме себе си. Антиевропейската политика е вредна. Ние сме за членството на България в ЕС. Трябва да стегнем редиците за ефективно членство в ЕС. БСП е партията на мира. Интересува ме европейската политика и какво може да направим за своите съграждани. Питат ме чий бил Крим? Вижте какво става. Налагат се рестрикции на Русия. Не може да купуваме газ директно от тях. Сега купуваме отново руски газ, който обаче е по- скъп, защото го вземаме през трети страни. Навсякъде виждаме само разпад. Нека бъдем единни. Затова се срещаме с хората от най- малкото село до най- големия град, за да говорим.“

БСП е №24 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

Н. Каварджиклиев: Вместо за разкриване на работни места, харчим за саниране, закъснели сме и със Зелена сделка, и с Плана за възстановяване

 

 
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Констататори,кажете Вие какво сте направили?Пак няма да вземете мандат за НС от Кюстендилски избирателен район.

  2. А ГЕРБ НАЛИ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ДВА , АМА КОГАТО МАГАРЕТО ЗАПЕЕ ОПЕРА. ВЗЕЛИ СТЕ ТРИ ОБЩИНИ В ЦЯЛАТА ОБЛАСТ И СА ВИЕТЕ КАТО ЛИНЕЙКИ.

  3. повече няма да изкарвате администрацията в страната , подобно на цигански квартал да гласуват под строй. Вижте си само резултата в община Кюстендил – Паунов го погребаха с 9000 гласа разлика. Не беше загуба , а гавра с труп. И то кой ви нарита??? Някакви смешници наречени зелени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here