С химните на България и САЩ в изпълнение на Биг Бенд изпратиха випуск 2024 на АУБ, кметът Байкушев: Вие сте новите лидери

С химните на България и САЩ в изпълнение на Биг Бенд изпратиха випуск 2024 на АУБ, кметът Байкушев: Вие сте новите лидери

Близо 200 бакалаври и 24 магистри от различни държави получиха дипломите си от Американски университет в България на официална церемония в Благоевград. Тържеството започна с тържествена процесия под музикалния съпровод на Биг Бенд – Благоевград. Изпълнени бяха химните на Република България и на САЩ и встъпително слово на президента на АУБ д-р Марги Енсайн.
По традиция студентите приветстваха и благодариха на своите родители и близки с бурни аплодисменти.
„Някои от Вас може би знаят, че съм преподавал в АУБ през 2017-2018 г. Всъщност тези 2 години промениха живота ми. Днес искам да Ви благодаря за това, че Благоевград бе Ваш дом последните няколко години. Нямам съмнение във Вашите бъдещи лични постижения, но каквото и да правите инвестирайте всичките си усилия, талант, енергия и свободно време в успеха на Вашите общности.
Сигурен съм, че в този момент даваме на света нови лидери. На добър час и Бог да Ви благослови!“, каза в приветственото си слово от трибуната кметът на Благоевград Методи Байкушев.
На дипломирането на випуск 2024 в спортната зала на кампуса на АУБ присъстваха още посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, председателят на Борда на настоятелите на Американския университет в България Майкъл Марвин, преподаватели и други официални гости.
На финала абсолвентите от Випуск 2024 хвърлиха шапките си високо във въздуха.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here