Никола Павлов, бивш съдружник на депутата Стефан Апостолов прави край Симитли охраняем паркинг за 50 коли и ТИР-ове

Никола Павлов, бивш съдружник на депутата Стефан Апостолов прави край Симитли охраняем паркинг за 50 коли и ТИР-ове.

Никола Павлов, бивш съдружник на депутата Стефан Апостолов прави край Симитли охраняем паркинг за 50 коли и ТИР-ове.

Паркинги за коли и ТИР-ове с помещения, където шофьорите могат да се изкъпят, нахранят и дори да преспят, прави край АМ „Струма“ в Симитли местният предприемач Никола Павлов. Комплексът ще е върху терен от 7,164 дка, собственост на фирмата му „Снап Кар“ ООД,. До него ще се стига посредством пътната връзка към асфалтовия път, свързващ Симитли с автомагистралата. На него инвеститорът е предвидил паркинг за 22 коли със зарядно за електромобили. Отделен паркинг за 24 ТИР-а. Две автомивки – на самообслужване за леките коли и за тежкотоварните автомобили. Паркинг за 4 автобуса, заведение за обществено хранене с външна тераса и градина с 60 места. Хранителен магазин, тоалетна. 7 стаи за отдаване под наем, перално, съблекални, бани, техническо помещение и 24-часова охрана. В имота ще има локално пречиствателно съоръжение за отпадните води от автомивките. Където се предполага, че водите ще бъдат замърсени с масло от колите. Целият комплекс ще е ограден с 2-метрова ограда. Той ще се обслужва от 15 души персонал и ще работи 365 дни в годината.

Павлов е преценил, че ще са му необходими 12 месеца за основните строителни дейности. Преди това той трябва да получи решение от РИОСВ за преценка необходимостта от извършване на ОВОС. И разрешение за строеж от главния архитект на община Симитли. Предприемачът вече се е сдобил със становище от АПИ, предпроектно проучване от „Електроразпределителни мрежи Запад” и уверение от ВиК – Благоевград, че няма проблем обектът да бъде захранен с питейна вода.

Комплексът, планиран край Симитли, е заимстван от Европа и САЩ. Такива се строят на 20-30 км един от друг край магистрали. За да могат шофьорите на дълги курсове да се освежат. Нахранят и си починат. Преди няколко години държавата изгради 2 такива край Сандански и Петрич. Но те са без стаи за почивка. Поради което се налага шофьорите да спят в кабините си. Миналата година обаче браншът пропищя от нов вид кражба. Стана ясно, че докато шофьорите дремят в кабините на камионите, нагли крадци източват горивото от тировете. Жертва на такова посегателство стана и благоевградчанинът Александър Стамболийски. Спрял да си почине на такъв паркинг край Плевен след дълъг курс в Европа. През април за кражба на гориво от паркинг край Дупница дори бяха задържани трима мъже от Перник.

Никола Павлов, който започва мащабната инвестиция, всъщност е бивш съдружник на депутата от Симитли Стефан Апостолов. Двамата заедно основават фирмата през 2009 г., а през 2022 г. депутатът излиза от дружеството. /Струма бг

 

Никола Павлов, бивш съдружник на депутата Стефан Апостолов прави край Симитли охраняем паркинг за 50 коли и ТИР-ове
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here