Луда радост в Самоков! „Рилски спортист“ на финал, ще се бори за шампионската титла

Луда радост в Самоков!

„Рилски спортист“ си гарантира място на финала в Sesame НБЛ за огромна радост на феновете, изпълнили “Арена Самоков.“
След 2-годишна пауза и общо за трети път в своята история самоковци ще играят на финал. Това се случва след победа в решителната пета среща със „Спартак Плевен“ с 84:52. По този начин „Рилски спортист“ триумфира в серията с 3:2 победи. Това праща самоковци в битката за титлата. Те ще спорят за трофея с  „Балкан“, които пък отказаха Черноморец с 3:1 успеха в другия полуфинал.
Днес „Рилски спортист“ и „Спартак“ предложиха здрава битка, особено през първото полувреме, но през второто “скиорите” показаха своята сила в офанзивен план и разбиха мечтите на състава, воден от Любомир Минчев.
За самоковския отбор в игра се завърна Александър Янев. Двубоят не мина без нерви, след като в началото на втората част от феновете на двете агитки се опитаха да потърсят саморазправа. До такава не се стигна заради бързата намеса на органите на реда.
Солови изпълнения на Чавдар Костов, Алекс Симеонов и Лоусън, както и вдигането на оборотите в защита, предоставиха възможността на самоковскя отбор да се докосне до първа двуцифрена разлика в откриващите моменти на заключителната четвърт. “Синьо-белите” започнаха да губят почва под краката си и мечтата за обрат се превърна в мираж, което улесни Рилецо до финалната сирена.
Джоузеф Лоусън окрили Рилски със своите 21 точки и 9 борби. Алън Арнет се разписа с 19 точки, Алекс Симеонов го последва с 11.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here