Започна кърпенето на улиците в Дупница

Започна кърпенето на улиците в Дупница.
Започна кърпенето на улиците в Дупница. Сн: Забелязано в Дупница

Започна кърпенето на улиците в Дупница.

Рехабилитацията на уличната мрежа и кърпенето на дупки вече е в ход. Като начало фирмата изпълнител „Благоустройствени строежи“ ЕООД ще работят в района на градската градина.

Във фейсбук страницата на Групата Забелязано в Дупница се появи и снимка на улица, която от над 30- сет години не е виждала нов асфалт. Под публикацията заваляха различни коментари.

„Да погледнат каква е улицата вътре във транспортна болница,влизат линейки с болни хора,срам.“. „Ако минат през улица Струга и Бричо бор,за да запълнят кратерите,ще бъде супер! 5г чакаме.“. „Дано са видяли и микро язовира при пешеходната пътека при БИЛА, при дъжд“ и „Нещастници. Целият град е окаян. Там където правиха ремонт и нов асфалт и плочки пак пропадат и правят дупки.“, са негативната част.

Разбира се има и хора, които приветстват започнатото.

Зам.- кметът на община Дупница Бойко Христов, заяви че приоритет са най- проблемните участъци, като поясни, че 90 % от най-невралгичните и компрометирани места са останали след ВиК аварии.

По думите на Христов Общината ще асфалтира тези пасажи, тъй като те създават предпоставки за сериозни инциденти. На следващ етап ще се премине към изкърпване на дупки и по не толкова проблемните улици. Зам.- кметът допълни, че от фирмата изпълнител се изисква ефективност и кратки срокове при асфалтиране на вече изрязаните участъци.

По отношение на селата на този етап не е предвидено изкърпване на дупки в селата. Единствено по пътя Яхиново-Крайници са вече взети мерки и те вече са изкърпени, тъй като дупките са били прекалено големи и опасни.

През миналата година общината проведе процедура по избор на изпълнител за следващия период от 3 години и обяви победителя през месец юли – „Благоустройствени строежи“ ЕООД.

За 3-те години рехабилитация, общата сума е в размер на 1,1 млн. лева без ДДС.

Започна кърпенето на улиците в Дупница.

https://4vlast-bg.com/archives/616099
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here