Готов е работният проект за новата баня в село Баня, местните: Дано от МРРБ не забавят парите като за спортната зала в Разлог 

Готов е работният проект за новата баня в село Баня, местните: Дано от МРРБ не забанвят парите като за спортната зала в Разлог 
Красимир Герчев подписа във вторник нови 6 споразумение в МРРБ, едно от тях е за банята в село Баня.

„Дано МРРБ да не забави парите за новата баня в село Баня, както става със средствата, обещани за спортната зала в Разлог. Омръзна ни само от обещания и все да сме в очакване.“ Това коментират жители на община Разлог. Както е известно, във вторник градоначалникът Красимир Герчев подписа в МРРБ шест нови споразумения за финансиране. Те са за шест обекта на обща стойност 12,8 млн. лв. Едно от тях е именно за банята, за която са нужни 1,7 млн.

Междувременно, от община Разлог информираха, че, докато очакваха покана за подписване на споразумението за финансиране, са изготвили работния проект. След като подписите официално са сложени, остава да се случи и плащането, за да се реализира проектът. Именно липсата на плащане по друго подобно споразумение бави дългоочаквания проект за новата спортна зала в Разлог за 17,6 млн. лв. За нея още през март беше сложин подпис за финансиране в МРРБ, но парите още не са отпуснати.

Пет месеца пък Красимир Герчев очакваше покана, за да сключи договора за средствата за банята. От общината уверяват, че тя ще бъде изградена по най-съвременната технология и висок стандарт. Банята ще бъде с капацитет за 70 души, с 2 басейна, съблекални, отделение с 10 вани, зона за отдих на персонала. Ще се обособят места за почивка на посетителите с богато озеленения двор и паркинг за 8 коли. Тя ще бъде на мястото на старата обществена пералня, която от години не работи. Имотът с площ 1549 кв.м в североизточната част на селото, заобиколен от 3 улици и река Конещица. Самата сграда ще бъде с площ 574 кв.м, а от двете страни на западната фасада ще има магазин и фризьорски салон. В село Баня има 72 сондирани и каптирани извора с гореща минерална вода, което го прави второто по богатство у нас на този ресурс след Велинград.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here