Новите камери на „Кюстендилска вода“ ЕООД за инспекция на тръбопроводи намалиха значително срока за отстраняване на аварии

Новите камери на „Кюстендилска вода“ ЕООД за инспекция на тръбопроводи намалиха значително срока за отстраняване на аварии.

Преносимите камери за инспекция на тръбопроводи, които „Кюстендилска вода” ЕООД придоби през месец февруари. Намалиха значително срока за отстраняване на аварии. Дружеството придоби 1 бр. преносима камера f 40 до f 200, за инспекция на тръбопроводи, със самонивелираща се глава и 1 бр. преносима камера f 200 – f 500, за инспекция със самонивелираща се глава –  роботизирана. Тя е предназначена освен за водопроводи, и за канализационни тръби.

Чрез новата техника в с. Копиловци е установена скрита авария на азбесто-циментова тръба ф 100. По този начин, на 13.05.2024 г., за кратко време, е констатирано  и запушване на довеждащия водопровод от речно водохващане до напорния резервоар за селото. Водоподаването е възстановено.

На 29.04. е установено намаляло количество вода на облекчаваща шахта преди хлорната станция за гр. Рила и гр. Кочериново. След извършени проучвателни действия от страна на екип на „Кюстендилска вода” ЕООД, с помощта на инспекционна камера е установено запушване на довеждащия водопровод. На следващият ден проблема е отстранен.

Новите камери на „Кюстендилска вода“ ЕООД за инспекция на тръбопроводи намалиха значително срока за отстраняване на аварии.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here