2,4 млн. лв. за ремонт на ГУМ Петрич, правят Младежки център на втория етаж

2,4 млн. лв. за ремонт на ГУМ Петрич, правят Младежки център на втория етаж

2,4 млн. лв. за ремонт на ГУМ Петрич. От южната община обявиха обществената поръчка за ремонта, след който в сградата ще се обособи Младежки център. Средствата са осигурени чрез Плана за възстановяване и устойчивост. Заложената прогнозна стойност е 2 071 341,76 лв. без ДДС и 2 485 610 лв. с ДДС.

Сградата е със застроена площ 377,40 кв.м и разгърната застроена площ 2697,60 кв. м. Извисява се на седем етажа – частично вкопан полуподземен етаж и шест надземни.
Планирано е Младежкият център да бъде разположен на втори етаж в ГУМ – Петрич, в помещение, което е функционирало като сладкарница. Ще бъде извършено преустройство, за да се образуват две зали. Там ще се провеждат обучения с капацитет от минимум 15 работни места. Те ще бъдат за обединяване в зала за обучения, семинари и срещи за 70 души.

Първият етаж е разделен на две зони с отделни подходи. В първата зона е развит кухненски блок. Втората зона помещава фоайе, кабинет, санитарни възли, складови помещения и вертикални комуникации.
В рамките на останалите етажи са развити фоайета, кабинети, зали за административно обслужване, помещения за архив, складови помещения, санитарни възли и вертикални комуникации. В рамките на полуподземния етаж  са развити складови и технически помещения.
Проектът за ремонт включва енергоспестяващи мерки, предписани в обследването за енергийна ефективност. Целта е да се достигне клас на енергопотребление в зависимост от предписанията на енергийното обследване. Ще се извърши ремонт на фоайета, коридори, кабинети и санитарни възли. До тези момент те не са ремонтирани и не осигуряват здравословни и качествени условия за работа в институциите,. Включени са дейности по демонтаж на облицовки по компрометирани стени, подови настилки и съответното полагане на нови.

Ще се извъръши изолиране на външни стени, покрив, подове. Ще се подмени дограма, отоплително – охладителна инсталация и осветителна инсталация. Оферти се приемат до 6 юни.

 

2,4 млн. лв. за ремонт на ГУМ Петрич, правят Младежки център на втория етаж
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here