С изложба и камерен концерт ще бъде официално открит античен град Хераклея Синтика край Петрич

град Хераклея Синтика край Петрич

С изложба и камерен концерт ще бъде официално открит античен град Хераклея Синтика край Петрич, съобщиха от Община Петрич. Обектът беше затворен преди около шест месеца, тъй като се изпълняваха дейности по проект за реставрация, консервация, популяризиране и развитие.

Програмата днес ще започне в 10:30 часа с ученически пленер „Рисуваме Хераклея Синтика“, а в 13:30 часа в залата на Общинската администрация ще бъде заключителната пресконференция за Етап 1 по проект „Реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“ и прилежащи некрополи“. В 17:30 в посетителския център на обекта ще бъдат представени картините от ученическия пленер.

В 18:00 часа в Гражданската базилика в Хераклея Синтика ще бъде представена книгата на Ирина Вагалинска „Мистерии в Хераклея Синтика“, а в 19:00 часа е предвидена официалната церемония по откриването на обекта.

Програмата ще продължи с камерен концерт „Антични музикални образи на Хераклея“ в 20:00 часа. В него участие ще вземат Гиргина Гиргинова – сопран, Владимир Попов – баритон, Йосиф Герджиков – континуо на чембало, Палмира Грибнева-Томанова – континуо на виолончело, както и възпитаниците към Народно читалище „Братя Миладинови“ Калоян Бочуров – китара и Иван Стоилков – цигулка.

Отново – усилия, увенчани с успех. Резултати, които го потвърждават! Миналото среща настоящето, за да продължим в бъдещето с памет
Приключи изпълнението на първия етап по проекта за обект „Античен град Хераклея Синтика и прилежащи некрополи“.
Настъпи денят на официалното откриване и представяне на свършеното – 16 май, четвъртък. Заповядайте!

С изложба и камерен концерт ще бъде официално открит античен град Хераклея Синтика край ПетричВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here