Частният Боинг на Тръмп катастрофира на летище Уест Палм Бийч във Флорида

Частният Боинг на Тръмп катастрофира

Частният Боинг 757 на бившият президент на САЩ Доналд Тръмп катастрофира на летище Уест Палм Бийч във Флорида, съобщават световните агенции. Машината предизвика хаос на пистата и удари друг корпоративен самолет. Инцидентът е станал, след като самолетът е кацнал на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 часа сутринта в неделя. Припомня се, че бившият държавен глава проведе митинг в Уайлдууд, Ню Джърси, в събота.

Федералната авиационна администрация направи изявление, че частен 757 е попаднал в контакт с неподвижен летателен апарат на летището. Изявлението не идентифицира самолета като принадлежащ на Тръмп, но медиите успяха да открият собственика.

Самолетът е произведен през 1991 г. Екипът на Тръмп не отговори на исканията за коментар.

Катастрофиралият Боинг 757 е основна част от предизборните кампании на Тръмп на летището, а на един митинг в Охайо през март глас обяви: „Тръмп Force One, имате разрешение за кацане“.

Бившият президент закупи своя Boeing 757 за 100 милиона долара през 2010 г. и силно персонализираният самолет включва позлатени акценти, две частни стаи за гости, три бани, зони за хранене и конференции и обширна система за забавление.

През януари Тръмп призова Boeing да възобнови производството на 757, който прекрати през 2004 г.

„Boeing трябва да върне 757, най-красивия, най-добрият самолет за управление (от гледна точка на пилотите!), който Boeing някога е правил“, призова Тръмп в социалните медии.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here