Бедствено положение в „Каваклия“ в Дупница, Г. Рангелов, ДПС: 10 дена няма вода, ВиК нямали екип

Бедствено положение в „Каваклия“ в Дупница, Г. Рангелов, ДПС: 10 дена няма вода, ВиК нямат екип, пробитият водопровод е залят от придошлата река 
Георги Рангелов беше при управителя на ВиК Васил Милушев. Оказва се обаче, че дружеството не разполагало с екипи.

„От 5 май 70% от квартал „Каваклия“ няма вода. Това са около 250 човека, които са на сухо. В кой век жвиеем? Ситуацията е бедствена, търсим решение.“ Това обяви общинският съветник от ДПС Георги Рангелов, който е втори в листата за парламентарните избори. Той обясни, че е в „Каваклия“ е аварирал водопровод, който върви по коритото на реката. Заради валежите тя е придошла, мястото е труднодостъпно и работата по отстраняването на проблема изглежда доста трудна. В търсене на решение, Рангелов беше днес във ВиК – Дупница, за да разговаря с управителя Васил Милушев.

„Каза, че нямат екипи, които да отидат да отстранят аварията. Заради валежите реката е много придошла, не зная как може да се влезе, за да се работи, но ситуацията трябва да се реши. Хората бедстват и се бунтуват. Има семейства с малки деца, не могат да си сготвят, да си изперат, да се изкъпят. Утре ще разговаряме и с кмета Първан Дангов, за да търсим изход от тази патова ситуация.“, обясни Рангелов. Обилният дъжд е отприщил за пореден път и проблема с потъналите под вода улици в квартала. Аналогична е ситуацията и в „Ценеви“.

Георги Рангелов с екипи на ВиК, дошли да отпушват шахти след обилните валежи в края на април.

„Трябва да се вземе решение да се оправи главната улица. Това не може да продължава така. Положението е такова при всеки дъжд и край Аракчийски мост в „Ценеви“. Всеки бяга отговорност.“, категоричен е Рангелов.
ДПС са под №28 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here