Бивш министър преби до смърт младата си и красива съпруга СНИМКИ

Бивш министър преби до смърт младата

Бившият министър на националната икономика на Казахстан Куандък Бишимбаев беше осъден на 24 години затвор за убийството на съпругата си Салтанат Нукенова, предават световните агенции.

Процесът беше широко отразен, като според наблюдатели той е бил лакмус за обещанието на президента на страната Касъм-Жомарт Токаев да изгради по-почтено и справедливо общество.

В шокиращи кадри, показани по време на започналия през март процес, се вижда как 44-годишният Бишимбаев мнократно рита и удря с юмруци крехка млада жена, която е само по горна дреха и обувки, и я влачи за косата. По-късно 31-годишната му съпруга Салтанат е намерена мъртва.

Бишимбаев не се призна за виновен и твърдеше в съда, че съпругата му е починала от самонаранявания.

Той заемаше поста на министър на националната икономика от май до декември 2016 г. Бишимбаев вече е осъждан на 10 години затвор за подкуп, но излезе предсрочно след по-малко от 3 години благодарение на президентска амнистия и освобождаване под гаранция.

В богатия на петролни залежи Казахстан, чието население е 20 милиона души, има редица случаи, в които хора от държавния елит са се измъквали след престъпления – тенденция, която подхранва у гражданите недоверие към съдебната система.

Домашното насилие се е превърнало в болезнена тема за страната, като държавната статистика посочва една на всяка шест жени като жертва на домашно насилие от страна на партньора ѝ.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here