Развитието на здравеопазването в община Кюстендил е обсъдено на кръгла маса

Развитието на здравеопазването в община Кюстендил

Въвеждането на безплатни консултации с лекари-специалисти от страната с цел профилактика, изграждане на Дом за възрастни хора, създаване на Център за долекуване на пациенти, претърпели инсулти и инфаркти, и Лечебно-диагностичен център за комплексни стоматологични рехабилитации, са  обсъдени на кръгла маса, посветена на развитието на здравеопазването в община Кюстендил, съобщиха от местната Търговско-промишлена палата, които са инициатори на срещата.

Срещата е целяла диалог, обмен на информация, идеи и решения на проблемите в здравеопазването на местно ниво, казаха за БТА от палатата. На нея са присъствали представители на Общината, Областната администрация, здравните заведения и медицински специалисти.

Сред обсъдените теми е и предложение за интегриране на телемедицина в Отделението по неврология в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил, с цел подобряване лечението на пациенти. Коментиран е бил и здравният туризъм, както и темата за състава и свойствата на местната минерална вода, която може да бъде използвана за долекуване на пациенти с различни заболявания.

Всички направени предложения по време на кръглата маса ще бъдат представени пред  Министерство на здравеопазването, Община Кюстендил, Общинския съвет и представители на държавната власт, казаха още от Търговско-промишлената палата. БТА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here