Спортът в Разлог в шах: МРРБ мотае мегапроекта за нова зала, няма стотинка от обещаните 12,8 млн.

Спортът в Разлог в шах: МРРБ мотае мегапроекта за нова зала, няма стотинка от обещаните 12,8 млн.
През март кметът Красимир Герчев подписа споразумението за 12 800 000 лв. с МРРБ за изграждането на спортната зала

Спортната общност в Разлог се бунтува заради шикалкавенето на МРРБ за проекта за нова многофункционална спортна зала. Тя ще бъде арена за 10 вида спорт и строителството се очаква с нетърпение от местните. Стойността е 12,8 млн. лв., а в края на март кметът на общината Красимир Герчев подписа споразумение с МРРБ за финансиране на строителството. От тогава обаче движение няма, а от министерството мълчат.

Общината обаче действа по въпроса. В момента работният проект вече е на финала и усилено се подготвя обществената поръчка. В скоро време и тя ще бъде обявена. Новата зала ще се намира до стадион “Септември” в град Разлог. На нея се гледа като на обект със стратегическо значение за населението в региона. Местните с нетърпение очакват първата копка. До това обаче няма как да се стигне, ако от МРРБ не отпуснат вече одобрените средства.

Под покрива на спортното бижу на Разлог ще може да се играя волейбол, баскетбол, футзал, гимнастика, бокс, хандбал, тенис на маса, тенис на корт, бойни спортоев. На място ще може да се проевждат и културни събития и концерти с професионална акустика. По проекта е предвидено прилагането на най- актуални строителни технологии. Те са съобразени с изискванията за провеждането на спортните, културни и друг вид масови мероприятия. Проектните дейности на община Разлог обхващат обособяване на игрално поле с минимални размер 45 х 25 метра с опция за разграничаване, за да се ползва за няколко вида спорт. Ще се строи на общинския имот с площ около 18 дка. Предвидено е да се изгради плувен басейн с олимпийски размери с кула за скачане. Това ще даде възможност в Разлог да се развиват и плувните спортове. В момента плувците разчитат на малкия басейн, който има в  СУ„Братя Каназиреви“. Залата ще разполага с трибуна за 1800 със седящи места, с механизъм за телескопично прибиране, което ще даде възможност за организиране на международни спортни мероприятия, конференции, изложения и културни събития. Проектните дейности са насочени също към по-голяма енергийна ефективност. Предвидено е изграждането на фотоволтаична система за производство на ел.-енергия и система за съхранението ѝ. Така, чрез батерийно стопанство, ще се разчита на произвведената енергия и пре дтъмната част на денонощието. Това ще даде възможност за всякакви събития на целя този регион. – използването на съвременни инсталации за отопление, вентилация и климатизация и енергоефективно осветление.

 

 

Спортът в Разлог в шах: МРРБ мотае мегапроекта за нова зала, няма стотинка от обещаните 12,8 млн.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here