БСП: Действията срещу кмета на Дупница Първан Дангов са предизборна провокация

Илияна Йотова се срещна с листата на БСП в Дупница, тя намина на връщане след визита в Трекляно. /Архив от 2023г/
БСП: Заставаме зад кмета на Дупница. Действията срещу него са предизборна провокация

Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война, след като той спря редица корупционни практики след 3 мандата управление на ГЕРБ.

Това обявиха от централата на БСП в Дупница днес на Фейсбук страницата си:

Целта е нови избори и нов кмет, който да замита следи и да защитава статуквото.

Изпълнителното бюро на БСП оценява тези действия като предизборна провокация. Прокуратурата се използва като бухалка срещу кмет, борещ се с корупцията, която същата прокуратура не е забелязвала с течение на години.

Заставаме зад кмета и няма да допуснем да бъде подменен вотът на хората за едно честно управление и борба срещу наслагваните с години порочни практики в община Дупница.

„До 5 години лишаване от свобода и прекратяване на правомощията предвижда законът във връзка с досъдебното производство срещу кмета на община Дупница Първан Дангов.“ Това обяви на брифинг вчера районният прокурор на Районна прокуратура – Кюстендил Албена Разсолкова. Както вече съобщихме, от държавното обвинение информираха, че на градоначалника на Дупница официално е повдигнато обвинение. То е за закана, което е престъпление срещу личността. Разсолкова уточни, че заканата е изречена по телефона. „Щом искаш война, ще имаш война. Ще приключи теб и твоето семейство.“, били репликите, които чул началникът на полицията в Дупница Йордан Зарев. „След проведеното разследване Районна прокуратура събра достатъчно доказателства и днес в късния следобед беше повдигнато обвинение на Първан Дангов. То е за закана, което е престъпление срещу личността на временно изпълняващия длъжността началник на Районно управление на полицията Йордан Зарев и срещу негови близки. Първан Дангов се е явил с двама адвокати. Предявено му е обвинението. Той се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Предстоят още действия по разследването. Не е взема мярка на неотклонение спрямо него. Предстои още работа на наблюдаващия прокурор, който ще прецизира последващите действия по делото. Ще се преценява дали трябва да се върви към приключване на разследването. Случаят е поверен на прокурор Радослава Митева от РП Дупница.“, обясни прокурор Расолкова. Тя коментира, че Районна прокуратура Кюстендил работи интензивно по още няколко преписки срещу кмета на Дупница. Има и няколко досъдебни производства, по които още не са събрани достатъчно доказателства, за да повдигне обвинение. Едно от тях е скандалът с руското знаме, който се вихри в Дупница на 9 май. Преписката за това е постъпила в прокуратурата 10 минути преди 17 часа в петък.

БСП: Заставаме зад кмета на Дупница. Действията срещу него са предизборна провокация
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. БСП е партията причинила най-много вреди на България.Да вървят на майната си

  2. бсп защитават явното закононарушение също както защитават терористична руССия явно нападнала мирна и демократична Украйна! Рак за страната ни!

  3. Баш Митева ли? Ясно е тук всичко. Дангов се измъква без напрежение. Митева хахахахаха

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here