Радослава Чеканска: При следващ мандат ще изградим 10 училища в големите градове, 100 физкултурни салона и 4000 училищни игрища

ГЕРБ- СДС
Христо Терзийски, Бойко Борисов Радослава Чеканска

Радослава Чеканска, ГЕРБ- СДС: При следващ мандат ще изградим 10 училища в големите градове, 100 физкултурни салона и 4000 училищни игрища, в Дупница стартираха

Треньорът на волейболния отбор Найден Найденов сподели, че случващото се на отбора през последните месеци е като кошмар, депутатът на ГЕРб Радослава Чеканска се надява, че отборът ще остане в Дупница и, че кметът Първан Дангов и Бойко Христов ще размислят и волейбола ще остане в Дупница, но това не се случи, волейболистите вече са в Пловдив, но в Дупница стартират дейности по обновяване на физкултурни салони.

„ГЕРБ-СДС отново заложи образованието като национален стратегически приоритет  и като най-важната инвестиция за развитието ни”, това заяви кандидатът за народен представител от коалицията и втора в листата за Кюстендилска област Радослава Чеканска, която е педагог по образование, бивш директор на училище и един от най- тачените преподаватели по математика в областта. Водач на листата е Христо Терзийски, бивш министър на вътрешните работи.

Радослава Чеканска: МОН финансира изграждане и ремонт на физкултурни салони и спортни площадки в Дупница, Яхиново и Крайници

Тя подчерта, че през периода на управление на ГЕРБ 2017-2021 г. разходите за сектора бяха увеличени от 3,6 на 4,5 % от БВП, а при едно следващо управление те ще нараснат до 5 %. Това обаче не е самоцел. Това увеличение ще доведе до модел на интелигентен растеж, базиран на образованието, науката, иновациите и технологиите.

ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов и депутатът Радослава Чеканска с отбора на ГЕРб в Спортната зала на Дупница.

„Знаем, че добрият и мотивиран учител е фундаментът на качественото образование. Това го декларирахме преди пет – шест години, поемайки ангажимент за приоритизиране на учителската професия, за удвояване на заплащането, и го изпълнихме. Ангажираме се да постигнем и поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средната за страната, която предвиждаме да стане 1400 евро след пълен управленски мандат на ГЕРБ-СДС. Освен това поемаме ангажимент да продължим модернизацията на педагогическото образование, да подкрепим още повече политиката за стимулиране на интереса към педагогическите професионални направления и специалности, да обърнем още по-сериозно внимание към професионалното образование с преструктуриране на приема и обвързването му с потребностите на обществото и икономиката и т.н.“, каза още  Радослава Чеканска. 

Потомък на Майстора подреди в Народното събрание изложба, организирана по инициатива на депутатът Радослава Чеканска.
Потомък на Майстора подреди в Народното събрание изложба, организирана по инициатива на депутатът Радослава Чеканска.

Според нея ефективното приобщаване на всяко дете е част от целите, които ГЕРБ-СДС си поставя в областта на образованието. В подкрепа на думите си тя изброи следните факти:

-Със създаването на ефективен механизъм за съвместна работа на институциите за обхващане и интеграция на децата и учениците успяхме да приобщим над 50 000 деца от уязвимите групи, увеличавайки обхвата на системата от 92 % на 95 %.

-Като част от ранното детско и предучилищно образование се ангажираме с изграждане на 60 нови детски градини и дострояване на други 100 бр., включително в Дупница, детската градина в най- големият жилищен квартал е факт. В Сандански също.

-Успяхме да изградим СТЕМ центрове в над 260 училища и закупихме 150 хил. преносими компютъра, като се ангажираме да надградим постигнатото през следващия управленски мандат, ако хората ни гласуват доверие.

Учителката Росица Борисова и Радослава Чеканска

 

 

– Повишихме финансирането за защитени училища и детски градини, и такива с концентрация на деца от уязвими групи и професионални паралелки и СТЕМ профили.

-Изпълнявайки задълженията си на грижовен стопанин, през последното управление модернизирахме над 500 образователни институции и изградихме 12 нови училища, а 44 други надстроихме.

„При следващ мандат ще изградим 10 училища в големите градове, 100 физкултурни салона и 4000 училищни игрища, включително и в Дупница, където вече са проведени и обществени поръчки. През следващите четири години ще повишим разходния стандарт за гимназиален етап на обучение и ще въведем допълнителен компонент, базиран на резултатите.

 В резултат от изготвения от ГЕРБ-СДС План за възстановяване и устойчивост в част образование, възприет на 90 % от четворната коалиция, в Пловдив, София, Варна и Бургас ще се финансира изграждането на по 2 нови училища.

Това са само част от приоритетите и целите, които коалиция ГЕРБ-СДС ще следва при следващо управление на страната. Като народни представители от 10МИР- Кюстендил се ангажираме с работа за развитие на образователната инфраструктура. На изборите на 9 юни гласувайте с номер 22 за по-доброто бъдеще на децата ни“, призова Радослава Чеканска.

Радослава Чеканска: МОН финансира изграждане и ремонт на физкултурни салони и спортни площадки в Дупница, Яхиново и Крайници

Радослава Чеканска: При следващ мандат ще изградим 10 училища в големите градове, 100 физкултурни салона и 4000 училищни игрища, в Дупница стартираха

Крум Милев, Росица Борисова от Бобов дол, Радослава Чеканска, съветникът Йордан Йорданов, всички от ръководството на ГЕРБ на парк Рила, където под егидата на кмета на Дупница инж. Методи Чимев се провежда фестивалът „Рила ни гледа“

Панчо Панайотов: Депутатите Р. Чеканска и Хр. Терзийски от ГЕРБ днес питат министъра за кражбите в Спешния център

Радослава Чеканска, ГЕРБ- СДС: При следващ мандат ще изградим 10 училища в големите градове, 100 физкултурни салона и 4000 училищни игрища, в Дупница стартираха….

Ивайло Константинов: Предвиждам два мандата за ГЕРБ, надявам се три!

  
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. И деца ще направите за училищата е тоя вол до Чеканска ще ходи за разплод!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here