Кметът на Рила Георги Кабзималски: ОФК „Пирин“ ни дължат 40 000 лв. за стадиона, извадили сме изпълнителен лист

Рила

Плащане от 40 000 лв. от ОФК „Пирин“ чакат в община Рила. Сумата е натрупана по договора за ползване на стадиона в градчето. На последното заседание на Общинския съвет кметът Георги Кабзималски обяви, че  е изваден изпълнителен лист и са предприети стъпки за прекратяване на договора.

Както е известно, през 2019 г. тимът от Благоевград взе под наем стадиона. На обявения конкурс орлетата предложиха наем от 1600 лв. без ДДС или 1920 лв. с ДДС. Комплексът включва стадиона, залата и сградите в базата. Целият имот е с площ 21 050 кв.м, а пазарната стойност на правото на собственост беше оценено тогава на 545 000 лв. Преди финансовия крах на орлетата, които бяха напуснати от спонсора си, те рекламираха амбициозна инвестиционна програма за стадиона в Рила за 175 000 лв. без ДДС. Отделно, бившият собственик на тима „Емирейтс фъндс ексчейндж“ купи бившето училище „Макаренко” и хотел „Орбита”. Идеята беше да се изгради спортен интернат и модерна база. Нищо от това не се случи. Кметът Кабзималски обяви пред съветниците, че хотелът в момента е обявен за продан.

Така трябваше да изглежда хотел „Орбита“ след ремонта според представения проект, които остава в историята

От „Пирин“ пък изпращат писма до община Рила, с които искат разсрочване на задълженията си. Заради патовата ситуация съветниците в градчето приеха промени в Наредбата за реда за управление, разпореждане и ползване на спортните обекти общинска собственост заради създалия се казус. Изменението дава възможност на общината да ползва стадиона. Предвидено е, той да може да се ползва безплатно или на преференциални цени за масов спорт от населението и аматьорски клубове. Освен това общината да може да сключва меморандуми за сътрудничество със спортни клубове. Кметът Кабзималски успокои, че няма опасност теренът да остане без поддръжка. Той е провел разговори с НПО- та за целта.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here