Фандъкова: На път за Самоков се почувствах като Попангелов на слалома

Фандъкова, ГЕРБ: Ако Борисов беше премиер, не знам какво щеше да се случи на шефа на АПИ! Едва стигнах до Самоков!

„Щастлива съм, че отново съм в моя роден град. Време е за прагматизъм и работа след три години безвремие. Ние сме доказали, че можем. Нашите кандидати за народни представители и за Европейския парламент са компетентни и знаят как се работи“, подчерта бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

„На път за Самоков се почувствах като Попангелов на слалома. Три години няма никаква поддръжка на пътя“, възмути се Фандъкова и добави: „3 години безвремие, 3 години популизъм. Представям си какво щеше да се случи с шефа на АПИ, ако г-н Борисов беше премиер и беше минал по същия път.

Пътят София – Самоков е потресаващ, едва стигнах днес до Самоков за откриване на кампанията на ГЕРБ със скромната си кола. Откакто ГЕРБ не е на власт, пътищата не се поддържат. Шофьорите виждат как за три години всичко е дупка до дупка, колегата Новаков е помпал гума днес на пострадал водач по същия път. Не ми се мисли, какво щеше да се случи днес на шефа на АПИ, ако Бойко Борисов беше премиер. Това е недопустимо.

Това обяви Йорданка Фандъкова, която е редоне в Самоков. Тя си измери достойнството с бившият нейн заместник, който е кмет на Самоков Ангел Джоргов и се пошегува: „Ако не върши работа, обадете ми се, аз съм шефа!“ Бойко Борисов продължи майтапа и прикани: Ангеле, време е да я прибереш в Самоков, назначи я за зам. кмет.“ – после добави: „Не! Нужна ни е н Парламента!“

„Откакто не сме на власт, няма текущо поддържане на пътищата и резултатите са видими за всички шофьори – дупка до дупка, дори въпросните журналисти го признават. ГЕРБ не управлява от три години. Нито по наше време са били търговете, които сега служебната министърка Виолета Коритарова размразява. Нито ние сме избирали изпълнителите. Нито ние сме създали юридическата каша с неправомерно спрени обществени поръчки, а “великият” юрист в дебрите на строително-инвестиционния процес и бивш министър на ПП Андрей Цеков.“ – коментираха в залата.

„Така че – да си имаме уважението. Част от договорите, за които се надига вой, са подписани от бившия шеф на АПИ Ясен Йорданов, назначен от Цеков. Договори за 9 области, за над 1,3 милиарда лева. По търговете на “любимия” ни министър – онзи с приказките под Шишковия храст. Иначе ПП много празни приказки изговориха как ще сключват само договори на най-ниска цена. Дори Кирил Петков известно време ставаше и лягаше с тази мантра. Можете ли да познаете колко договора на най-ниска цена е сключила АПИ при Промяната? Аз ще ви кажа – нула! И тази опорка отиде в графата “ала-бала”.

В момента пътната агенция се управлява от Йордан Вълчев – кадър на ПП, назначен в “борда” й не от ГЕРБ, не от Коритарова, а от предшественика й Цеков.“ – коментираха от ГЕРБ на откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Самоков.

Така че за какъв ГЕРБ бълнуват, не е ясно. Целта явно е манипулацийката да си върви. Имам обаче лоша новина за поръчителите на тази “сензация” – хората не са вчерашни, те виждат кой строеше и кой само си търси оправдания и все ГЕРБ му е виновен.“

Фандъкова, ГЕРБ: Ако Борисов беше премиер, не знам какво щеше да се случи на шефа на АПИ! Едва стигнах до Самоков!

 

Автор и снимки: Мариянка Вучова

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here