Битка за руското знаме в Дупница, мераклията за депутат Николай Табаков метна флага в кошчето

Битка за руското знаме в Дупница, мераклията за депутат Николай Табаков метна флага в кошчето

Всеизвестно е, че България се гордее с факта, че няма пленено бойно знаме. Навръх Деня на победата обаче съветникът, бивш депутат, Николай Табаков опита да плени руския флаг, вдигнат на пилоните пред входа на община Дупница. Клипчета от битката за флага се въртят в социалната мрежа и са тема №1 в Дупница. От кадрите се вижда как Табаков сгъва на топка руското знаме. След това демонстративно и със замах го хвърля в кошчето за боклук.

Днес площадът в града беше огласен от руски песни. От пресцентъра на общината коментираха, че отбелязват Деня на победа над нацизма и не могат да си обяснят вандалската проява на съветника на ПП-ДБ. Припомняме, че той отново е кандидат за народен представител.

За да въдворят ред, на място са извикани и полицаи. За момента от общината се въздържат от коментар дали ще подадат жалба заради вандалската проява. В крайна сметка, руският трибагрениг остана на пилона. Той се вееше редом до националния ни трикольор и знамето на Европейския съюз, докато на площада се редеше конструкцията на сцената за Майските празници.

„Няма нищо по необичайно от това да наредиш Европейския съюз до това на Руската федерация. В момента държа знамената на САЩ и Великобритания, но няма пилони, за да ги добавя. За съжаление от ДАНС получих обаждане да сваля знамето, отказах, разбира се. Поисках писмено становище, каквото не получих“, каза Първан Дангов – кмет на община Дупница.

„Полудях, честно да си призная, преоблякох се набързо, отидох на общината и свалих това знаме и го оставих в подножието на пилона. Някой обаче пак го качи. Полудях още повече, защото звучеше „Ставай, страна огромная“, бях бесен“, каза Николай Табаков – общински съветник и излъга, хвърли го в кош за боклек, вижте видеото.

https://www.youtube.com/shorts/KpPtO8zySgc

Решението на кмета раздели хората в Дупница.

„Лично смятам, че не е много правилно.“

„Не ме притеснява!“

„Руският флаг, не съм съгласен по въпроса!“

В края на работния ден и трите флага бяха свалени от пилоните пред сградата на общината.

От пресцентъра на ОДМВ-Кюстендил съобщиха, че има постъпил сигнал, който проверя обстоятелства свързани с поставянето на знамена на пилоните пред кметството в Дупница, както и действия свързани с отстраняването на такива. По случая е сезирана и прокуратурата, съобщи говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

Битка за руското знаме в Дупница, мераклията за депутат Николай Табаков метна флага в кошчето
Вижте видеоканала ни:


6 COMMENTS

  1. ВСЕОБЩА РАДОСТ ЩЕ НАСТЪПИ , КОГАТО К КАЗАЧОКА ФИНИШИРА!!!

  2. Знамето на държава терорист няма място сред останалите демокрации. дангов, изглупяла комсомолска недоефко, кремълката пропаганда вкъщи между стените. Ако го правиш от любов, то ти не си с всичкия си. Ако ти плащат, за да го правиш, то ти си продажник… мислех те за над тези неща, но съм сбъркал. никога няма да гласувам за теб отново

  3. Табаков е прост като галош! Да хвърляш чуждо знаме в кофата е простотия невероятна , ако нямаше Ден на победата въобще нямаше да има ЕС!
    В Берлин дори уважават тази дата, само в Дупница има продажници като тоя да си правят кампания на умрялата коалиция на гърба на Русия!

  4. До Били: Определи понятието държава терорист! Ако пазиш националните интереси на държавата си терорист ли си или държавник? Погледни разположените натовски бази около Русия от Аляска до най- западните й граници, представи си каква военна сила е насочена срещу нея и кажи дали ще седиш безучастно? Аз говоря руски и на 9 май слушах Путин, който най- добронамерено каза, че не иска да завладява други държави, но ако други държави нападнат Русия са готови да се бранят с цената на всичко. Истината за войната в Украйна и разработваните натовски биологични оръжия рано или късно ще излезе наяве. Светът има нужда от държавници, а не от продажни политици като българските, които не посмяха на Гергьовден да има има парад, защото той винаги започва със знамето светиня – Самарското знаме, за което са загинали над двадесет опълченци и руски войници. Аман от продажни мекерета!!!

    • Надявам се, че не си майка ми, защото звучиш по същия объркан начин. Повтаряш опорните точки на джуджето от кремъл и на опорните точки на държвата спонсор на тероризъм държала България за гушата и налагала железен ботуш върху българите. Твоя идол прекара 500 000 армия да мачка и издевателства над независима държава и нейната демократично избрана посока. НАТО никога не е струпвала такава армия каквото вашия вожд. Побъркан бабишкер… мисля че майка ми поне не пише коментари тук, но звучиш точно като нея… промили са ви мозъците комунистите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here