Ексдепутатът на Промяната Ал. Дунчев ще вее зелено знаме за вота в Софийско, кметът на с. Бели Искър скочи при ВМРО

Ексдепутатът на Промяната Ал. Дунчев ще вее зелено знаме за вота в Софийско, кметът на с. Бели Искър скочи при ВМРО
Александър Дунчев

Директорът на РЗИ Самоков Георги Николчов, бившата зам.- кметица на общината Сия Шехтанова и кметът на село Бели Искър Благовест Бичаков са сред самовците кандидат- депутати, издигнати от София област.

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев пък е минал в партия „Зелено движение“. Припомняме, че той напусна ПП, след като на предходните парламентарни избори от партийната централа му отказаха позицията на водач на листата. Иначе, докато беше водач Дунчев разнасяше вестници на Промяната в града и селата в Самоковско. Сега Дунчев е намерил пристан при зелените на Тома Белев.

Фолк певецът, кмет на Бели Искър, Благовест Бичаков пък е избрал да пее с ВМРО. На местните избори през есента той се яви като кандидат на ОБТ „Български лейбъристи“. Преди това пък е участвал в избори като представител на Републиканците на Цветан Цветанов. Председателят на местната структура на партията в града Кирил Стойков заема седма позиция, а директорът на РЗИ –Самоков Георги Николчов е на осми. Водач е Богомил Бранков от Елин Пелин.

Бившата зам.- кметица на Самоков Сия Шехтанова пък е единствената самоковка в листата на „ПП –ДБ”. Тя обаче се изкачва за тези избори до втората позиция. Нито един самоковец не попада в групата от кандидат- депутати на ДПС. Позицията на №1 там е за Цветан Енчев. Сред кандидат-депутатите е и хирургът от самоковската болница д-р Стойчо Гълъбов. Той е водач в Софийско за коалиция „Солидарна България”. Д-р Гълъбов е бивш общински съветник от „Българска социалдемокрация” , участвал е активно в политиката, бил е и кандидат от партията на Александър Томов-Лупи.

Д-р Стойчо Гълъбов

Бизнесменът от Самоков Иван Палев този път е попаднал на втора позиция в кандидатската листа на Коалиция „Синя България”. През 2023г. Палев играеше кандидат за НП от НДСВ. И за цвят сред претендентите от ПП „Партия на зелените“ се нарежда Асен Караманчев / Караманката/. В Самоков се коментира, че той се води от олимпийския принчип „важно е участието.“.

Валентин Милушев и Младен Маринов

Няма изненади в редиците на ГЕРБ-СДС, които по традиция печелят най- много гласове. Там водач е Младен Маринов, а на девета позиция е самоковецът Валентин Милушев.

Както е известно, от БСП за тези избори нямат представител от Самоков. Там водач отново е Иван Ченчев. Коментира се, че позицията на №1 се е готвил бившият кмет Владимир Георгиев, но Корнелия Нинова отказала. В последствие от местната структура не излъчиха кандидат- депутат. Предстои да се види дали ще бият отбой и в предизборната кампания.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here