Близо 600 стръка коноп скуба полицията от наркооранжерия в бивша мандра в Долна Диканя, двама са задържани

Близо 600 стръка коноп скуба полицията от наркооранжерия в бивша мандра в Долна Диканя, двама са задържани

Двама мъже са задържани в Радомирско след спецакция на полицията срещу наркопроизвоството и разпространението. С полицейска заповед за срок до 24 часа зад решетките са вкарани  49-годишен столичанин и 55-годишен от Приморско.
В хода на акцията криминалистите влезли в стопански двор в село Долна Диканя. В сградата на бивша мандра са открити четири помещения, пригодени за отглеждане на растения от рода на конопа. Те били оборудвани с лампи, климатици и с изградена вентилация.
Иззети са общо над 370 растения, някои от които със съцветия, други – без. Също около 200 по-малки, тип разсад. В други помещения на сградата са открити употребявани лампи, празни туби от препарати и чували с торфо-почвена смес. По случая е образувано бързо производство. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районна прокуратура – Перник. Действията по разследването продължават. В акцията участие са взели служители от група „Криминална полиция“ при РУ – Радомир и на сектор „Специални тактически действия“ в ОДМВР – Перник.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here