Африканци измамиха производителя на златни кюлчета „Булминт“ със 7 млн. лв., 180 работници на път към армията на безработните!

„Булминт“
Пламен Запрянов, Владимир Спасов

Африканци измамиха производителя на златни кюлчета „Булминт“ със 7 млн. лв.  

Босовете на фирмата-производител на монети и кюлчета от благородни метали „Булминт“ се изхитрили да купува евтино злато от две менте рудодобивни мини в Африка, една от които в Мали, а другата в Буркина Фасо, но станала ужасна издънка.

Когато дошъл моментът за доставка на златото, африканците спрели да си вдигат телефоните и да отговарят на имейли.

Пламен Запрянов (вляво) и Владимир Спасов откриват магазин на „Булминт“ в Пловдив

Така фирмата, собственост на Пламен Запрянов, Владимир Спасов и Иван Панов не само не получила пратката, но и олекнала с близо 7 милиона лева, съобщи Блиц, като се позовава на свои източници.

Пловдивчаните вече пети месец безуспешно търсят международни контакти, за да разрешат сериозния проблем. По всичко обаче личи, че ситуацията е в задънена улица и положителен развой едва ли ще има.

В дружеството, изправено пред сериозни затруднения, работят над 180 служители, които още следващият месец могат да останат без заплати.

В края на 2022 година пловдивската фирма „Булминт“, произвеждаща кюлчета и монети от благородни метали, откри втория си магазин в София, а цялата магистрала между двата града беше озарена от рекламни табла, всичко това гарнирано с масирана радио кампания. И макар в многото на брой интервюта собствениците на дружеството Пламен Запрянов и Владимир Спасов да чертаеха светлото бъдеще на компанията си, изглежда не всичко е било толкова розово, пише Alarama.bg.

Източник на медията съобщава, че двамата са се изтарикатили да купуват злато на безценица от диктаторски режими на африканския континент. Така производството щяло постоянно да се захранва от евтина суровина, а тамошните управници да въоръжават своите копои в един нескончаем кръг.

Добрите намерения, обаче, били само на хартия. Африканците се оказали пълни измамници и лапнали доларовия еквивалент на наивно изпратените от „Булминт“ 7 милиона български лева. На учтивата покана да върнат парите след неосъществената доставка на „кърваво” злато българските предприемачи получили още по-учтивата покана да дойдат да си го вземат – един своеобразен цугцванг.

За да се измъкнат от финансовото блато двамата пловдивчани търсили съдействие от мастит еврейски диамантен бос, но дори той се оказал с вързани ръце пред мургавите главорези.

Кредиторите на дружеството не били особено щастливи от факта, че шефовете се возят в тузарски джипове „Порше“ и ходят на скъпи почивки, вместо да се концентрират върху нетната печалба. Последните събития едва ли ще подобрят настроението им.

Африканци измамиха производителя на златни кюлчета „Булминт“ със 7 млн. лв., 180 работници на път към армията на безработните!

Африканци измамиха производителя на златни кюлчета „Булминт“ със 7 млн. лв., 180 работници на път към армията на безработните!

Изтичник:

Крими
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here