14 великденски трапези „взеха акъла“ на кмета на Радомир Кирил Стоев, той: От вкусно по- вкусно е …

14 великденски трапези взеха акъла на кмета на Радомир Кирил Стоев, той: От вкусно по- вкусно е ...До него е съветникът Васил Джоргов/ с очилата/

14 великденски трапези взеха акъла на кмета на Радомир Кирил Стоев, той: От вкусно по- вкусно е …

За дванадесета година се проведе регионалният конкурс „Червен, червен Великден“

Четиринадесет вкусни трапези бяха подредили читалища от радомирско, пернишко, брезнишко, Защитено жилище в с. Извор и училището в с. Извор. Жури в състав Цветана Манова – етнолог, Милчо Георгиев – етнохоролог и Кристияна Рангелова – началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Радомир, имаха трудната задача да изберат победителите в тазгодишното издание за традиционна великденска трапеза.

„В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници. Пожелавам да ги отбележим в споделеност, с обич и доброта. Поздравления за организаторите, че през годините успяха да превърнат „Червен, червен Великден“ в едно от най-големите регионални събития в пролетния календар“, каза Кирил Стоев и пожела на всички гости и жители на общината светли великденски празници.

Богата музикална програма на читалищата от община Радомир съпровождаше събитието.

Награда „Златно яйце“ и първо място за цялостно представяне, спечелиха самодейците от читалище „Наука – 1967 г.“ в пернишкото село Черна гора. Сребърно и бронзово яйце взеха НЧ „Отец Паисий -1927 г.“ в с. Витановци, и НЧ „Бъдник“ от Радомир начело с общинският съветник, животновъдът Васил Джоргов. Награда за най-хубави козунаци бе присъдена на читалището в село Кондофрей. Специалната награда на кмета на община Радомир Кирил Стоев бе връчена на представителите на читалище „Иво Войвода 1928 г.“ от с. Долна Секирна (общ. Брезник). „Елате ни на гости, няма какво да се хвалим, елате и вкусете…“ – гостоприемно и сладко заприказва Васко Джоргов.

Великденската трапеза на НЧ БЪДНИК 2024г. На конкурса в с.Извор “ Червен ,червен Великден“.
14 великденски трапези взеха акъла на кмета на Радомир Кирил Стоев, той: От вкусно по- вкусно е …
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here