96 тима от цялата страна в Благоевград за „Пиринска бундеслига“

96 тима от цялата страна в Благоевград за „Пиринска бундеслига“

Футболни таланти от цялата страна пристигнаха в Благоевград, за да премерят сили в традиционния турнир „Пиринска бундеслига“. Надпреварата се организира от ДЮФК „Хлапетата“ с подкрепата на община Благоевград. Тон за начало дадоха изпълнения на Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ и Денс студио „Дежа Вю“. Кметът на Благоевград Методи Байкушев връчи купи и медали на част от победителите и ги поздрави за спортсменската игра.

„Скъпи деца, страхотни сте! Продължавайте в същия дух! Уважаеми родители, подхранвайте в децата си здравословна амбиция. Фактът, че играят в отбори означава, че те вече са успели. В бъдеще някои от тях ще станат успешни футболисти, други не толкова. Но най-важното е да се научат на феърплей, трудолюбие и да си помагат. Ако научат това, те вече са шампиони“, каза кметът Методи Байкушев.

В церемонията по награждаване участие взеха още Радослав Тасков – председател на Общински съвет Благоевград, Георги Иванов – основател на ДЮФК „Хлапетата“, Радослав Митревски – директор ДЮШ “Пирин“, футболисти от „Пирин“.

Тази година в турнира участват 96 отбора от различни градове на страната, сред които  София, Велико Търново, Кюстендил, Гоце Делчев, Пловдив, Враца, Перник, Сандански, Разлог, Банско и др. Турнирът се провежда в два етапа. За деца, родени в периода 2014 г. – 2017 г. и за деца, родени 2015 г. – 2016 година. На 29 април (понеделник) от 13.00 ч. на стадион „Христо Ботев“ официално ще бъдат наградени победителите във втория етап и ще бъде закрит турнира.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here