Д-р Стефан Николов: Болницата в Дупница е на печалба, даваме и ДМС, имам квалификация да съм управител

Печалбата на общинската болница в Дупница с 377 000 лв. надолу през 2023 г., отчитат 461 000 лв. амортизации
д-р Стефан Николов

„МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД към днешна дата е в стабилно финансово състояние. Лечебното заведение и нормалното му функциониране са обезпечени. За периода от встъпването ми в длъжност до момента, реализираме ежемесечна печалба, позволяваща изплащането на ДМС.“ Това обяви с изявление в социалната мрежа назначеният за временен управител на болницата д-р Стефан Николов. Изявлението му идва ден след сесията, на която кметът Първан Дангов обяви, че се подготвя закриване на болницата. По- конкретно визира дейността, ситуирана в базата във Военна болница в центъра на града. Кметът също така заяви, че на проваления конкурс за избор на управител д-р Николов не е представил документ, удостоверяващ, че има квалификация „здравен мениджмънт“, която се изисква за поста. По думите на кмета, докторът имал квалификация от Аграрния университет в Пловдив.

Скандал се вихри на сесията в Дупница! Има ли д-р Стефан Николов квалификация за шеф на болницата?
Бомбата в залата хвърли кметът Първан Дантов

„Разполагам с необходимата квалификация да упражнявам правомощията си. Това обстоятелство е видно от представените от мен документи за участие в преходния конкурс.“, контрира д-р Николов във фейсбук коментара си. Припомняме, че комисията писа ниска оценка на представените от него и опонента му д-р Бойка Боянова концепции. Така те не прескочиха следващия етап и процедурата приключи безславно.

Вдигат заплатите на шефовете на общинските фирми в Дупница, таванът е 4600 лв., нов конкурс за управител на болницата през юни 
Д-р Бойка Боянова и д-р Стефан Николов бяха двамата кандидати за поста управител на общинската болница в Дупница. 

За съдбата на Хирургията и за твърденията, че е уволнена главната сестра, временният шеф обявява: „МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД е изцяло кадрово обезпечена. Неверни са твърденията, че в болницата няма нови назначения, както и че са налице уволнения на лекари, медицински сестри, санитари и други. Изнесената информация от кмета, че главната медицинска сестра на болницата е уволнена, е изцяло невярна. Налице са и съответните документи, установяващи това обстоятелство.

Категорично неверни са и внушенията, че ръководството на МБАЛ предприема действия по ликвидация на отделението по „Хирургия.“ Очакваме от община Дупница болнични легла, които се съхраняват в склад на общината.“, отвръща на удара болничния шеф.

d-r Krum Bonev
Д-р Крум Бонев

Както е известно, той беше резервен вариант за временен управител. През февруари първият избор падна на зам.- шефа по лечебната дейност д-р Крум Бонев. Предложението получи одобрение и от ОбС. Седмица по- късно д-р Бонев се отказа, разбрал, че не може да заеме поста, ако не прехвърли на друг частния си медицински център. Така дойде ред на д-р Стефан Николов. В Дупница усилено се коментира, че реалният управител е д-р Бонев, а д-р Николов изпълнява неговите нареждания.
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here