Заплатата на шефа на ВиК Дупница Васил Милушев незаконна, ОбС не пожела да я вдигне до 2500 лв.

Заплатата на шефа на ВиК Дупница Васил Милушев незаконна, ОбС не пожела нито да я вдигне до 2500 лв.

Пълна ситуация със заплатата на шефа на потъващото ВиК – Дупница Васил Милушев се заформи в Общинския съвет днес. Местният парламент разгледа докладни за завишаване възнагражденията на управителите на общинските дружества. С оглед идването на „Кюстендилска вода“, което се отлага за юни, Милушев беше изключен от списъка с повишаване на възнагражденията.

ВиК -Дупница
Управителят на Вик Васил Милушев беше назначен на поста през декември. .

Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов предложи, докато все още изпълнява дейността си, Милушев да остане на заплата от 1800 лв. Йонко Гергов от ПП „Партия на зелените“ обаче предложи скок на заплатата на водния шеф до 2500 лв. Обоснова се, като заяви, че по закон минимумът е две минимални работни заплати. Сметката показва, че това означава поне 1866 лв.

Йонко Гергов и съпартиецът му Илиян Миланов.

Нито предложението за замразяване, нито за повишаване обаче получи одобрение. Това автоматично означава, че все пак Милушев ще продължи и в следващия месец да се разписва срещу 1800 лв. Глас в залата надигнаха съветници, недоволни от работата, която водният шеф свърши откакто зае поста в края на миналата година. Това провокира съветникът Емил Гущеров да предложи намаляване на възнаграждението, до което все пак не се стигна.

Емил Гущеров, вляво, Слав Мантарков и Йордан Йорданов от ГЕРБ.

При дебата относно възнагражденията на управителите, Георги Градевски от „Глас народен“ даде предложение парите да бъдат обвързани с постигнатите резултати, което беше посрещнато разнопосочно от съветниците. В крайна сметка ОбС одобри управителят на ГУМ Дупница Цветанка Вуковска да получава вместо 1600 лв. 2500 лв. Беше отчетен фактът, че дружеството е на печалба и осъществи успешен проект с изграждането на фотоволтаична централа на покрива. Заплатата на управителя на общинската болница беше повишена от 3600 лв. на 4500 лв. След бурни дебати се взе решение шефовете на „Ученическо хранене“ Христо Пигов и „Дупница транс“ Георги Зарев да получат скок в парите си от 1300 лв. на месец на 2000 лв.

Катя Василева от „Ученическо хранене“ стовари обяд за ОбС Дупница: Храната е добра, школски директори не ни дават да работи 
Катя Василева и председателят на ОбС Костадин Костадинов.

Заради развихрилия се дебат относно дейността на „Ученическо хранене“ в залата дойде счетоводителят. Тя донесе порции обяд от менюто и настоя съветниците да опитат храната, провокирана от коментарите, че не се готвят вкусни гозби.

 

Гневна, Катя Василева от „Ученическо хранене“ стовари обяд за ОбС Дупница: Храната е добра, школски директори не ни дават да работи 
Слав Мантарков и Станислав Страшимиров опитаха храната и казаха, че е добра.Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Да напуска човека и да ги остави да се оправят.Тези ,които съсипаха ВиК сега му търсят сметка ,а той е от 5-6 месеца.Искат от него да направи чудо.Няма как да стане.
    Оставен сам да се бори ,без нормално счетоводство и персонал,какво очакват да направи.
    Общинския съвет и кмета направиха във водата дупка,сега да намерят начин да си я запълнат.

  2. Шопари, Вертута… дребни мошеници, прости, та прости! Наглеци! Оглозгаха кокала и сега намериха един честен човек , на когото да прехвърлят помията! А парите, които взимат от нас за заплатите им?? Да им се отнемат! Пари се дават за резултати, нали така, Лоена топке! Къде беше ти, Лоена топке и ти Верту, когато се знаеше че вик то пропада? Или такава ви беше целта?! Боклуци долни! Сега се правите на загрижени! Трябва да носите наказателна отговорност за лошо стопанисване на общинските дружества.. не се накрадохте с Иванова! А па ти, Лоена топке, като те знам какъв инжинер си.. доцре че са партиите и разни мазни патки, та стана милионер! Иначе акъл за друго немаш! Я си припомни как си завършил средното па и висшето! Тъпанар тъп! Направете ревизия, бе долници! Боклуци! Тоя човек управитеря медал заслужава че от нищо иска да направи нещо!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here