Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО – Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.

Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни избори, като прогнозира ниска избирателна активност.

 „При всички случаи ще има по-ниска избирателна активност. Тези скандали винаги разочароват хората. Резултатът от всичко това ще бъде по-ниско представителство, което според мен ще бъде проблем за сформирането на редовна власт, което за съжаление ще доведе до следващи предсрочни избори. Това е вредно за всички.

Тези избори бяха абсолютно излишни и безотговорни“, посочи Джамбазки.

Той уточни, че засега ВМРО се готвят за самостоятелно явяване на изборите. Водят се  разговори със сходни по идеология политически организации. Ако бъде постигнато разумно споразумение, формулата ще бъде друга.

„Идеята на шенгенското пространство е свободно движение най-вече на стоки. То не е направено по туристически причини. Нашият износ  96-98%  е по суша, не по въздух. Няма никакви политически причини, няма никакво разумно обяснение. Има лобизъм.

Това е нещо, срещу което остро възразявам. Когато видиш, че си изпълнил всички условия, а ти извиват ръцете с измислени аргументи, използваш Съвета на ЕС да спреш гол проект и тогава всички ще си седнат по местата“, коментира още Джамбазки.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here