ГЕРБ внесе доклада за „Боташ“ в НС

доклада за „Боташ“ в НС

Започна извънредното заседание на Народното събрание (НС) за разглеждането на доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската енергийна компания „Боташ„.

По-рано днес със свое разпореждане председателят на парламента Росен Желязков обяви, че свиква днес извънредно пленарно заседание от 14:00 ч.

Вчера от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) обявиха, че са внесли искане за извънредно пленарно заседание.

Росен Желязков прикани вносителите на искането да представят становище, тъй като липсвал доклад на временната комисия по повод споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ„, който да бъде разгледан.

Радослав Рибарски от ПП-ДБ коментира, че докладът вече е достъпен, дори и за медиите и настоя за 15 минути почивка. Колегата му Мартин Димитров пък предложи заедно с Жечо Станков, председател на временната комисия, да отидат заедно в деловодството на НС, за да внесат доклада.

Депутатът от ГЕРБ Жечо Станков съобщи в кулоарите на Народното събрание, че е внесъл в деловодството на Народното събрание доклада на временната комисия по повод споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската енергийна компания „Боташ“. ГЕРБ винаги е имал интерес този доклад да види бял свят, защото по времето на ГЕРБ, таксите бяха десетократно по-малки от тези, които се плащат в момента, каза той пред журналисти. По думите му през последните няколко дни сме свидетели на политически спекулации.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here