Кметът Първан Дангов: Два пъти в годината редовно давам кръв, за да спасявам живот…

кръв
Кметът Първан Дангов: Два пъти в годината редовна давам кръв, за да спасявам живот...

Кметът Първан Дангов се включи в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш живот!“

Кметът на Дупница Първан Дангов се включи в кръводарителската кампания на Ротаракт клуб – „В кръвта ти е да спасяваш живот“. Кампанията се провежда в рамките два дни – петък и събота, от 10 до 15 ч. в заседателната зала на Община Дупница.

Около 30 доброволци последваха примера на кмета, като очакванията са и тази година града да стане първенец в страната по брой включени лица в Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки и брой кръводарители.

„Аз съм редовен кръводарител, дарявам кръв поне два пъти годишно. Налагало ми се е давам кръв за мои близки, познати. Изключително важно е да помагаме, за да можем да спасим човешки животи“, коментира кметът на Дупница, Първан Дангов.

Мероприятието е резултат от дългогодишното партньорство на Рокаракт клуб с Отделението по трансфузионна хематология – Кюстендил, Клиниката по клинична имунология с банка за стволови клетки на УМБАЛ ,,Александровска”, Лаборатории „Рамус“, Община Дупница и Ротари клуб Дупница.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да бъде кръводарител, като отдели около 30 минути от деня си. След кръводаряването, включилите се в каузата ще получат бележка за два дни отпуск и подкрепителна закуска. Важно е да се отбележи, че минималният срок между две кръводарявания е 60 дни. Преди процедурата, желаещите да дарят ще бъдат тествани безплатно за хепатит С, В и СПИН.

Кметът Първан Дангов: Два пъти в годината редовна давам кръв, за да спасявам живот…
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Защо не дарите кръв и злобарите като тоя над мене?! Направете нещо хубаво стига само злоба и интриги в тоя град!

  2. От както е кмет това е най-полезното нещо дето е свършил.Пуста показност.За да е в светлината на прожектора и кръвта ще си даде .
    За даренията от гласуваната му незаслужена заплата -отчет кога?След като ще дарява пари получени от бюджета т.е. даряваме всички данъкоплатци е редно да се знае къде и колко се дарява и дали се дарява.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here