До 4600 лв. шефска заплата в общинските фирми в Дупница, нов конкурс за управител на болницата през юни 

Вдигат заплатите на шефовете на общинските фирми в Дупница, таванът е 4600 лв., нов конкурс за управител на болницата през юни 
Д-р Бойка Боянова и д-р Стефан Николов бяха двамата кандидати за поста управител на общинската болница в Дупница. Но кандидатурите им бяха отхвърлени от комисията заради слаби концепции за развитие на лечебното заведение.

Общински съвет Дупница ще дебатира за повишаване заплатите на управителите на общинските дружества. Мярката ще засегне шефовете на общинската болница д-р Стефан Николов, на ВиК Васил Милушев, ГУМ Цветанка Вуковска, „Ученическо хранене“ Христо Пигов и „Дупница транс“ Георги Зарев. Новите заплати ще бъдат в границите от две до 5 минимални работни заплати. Сметката показва, че максимумът според това правило е 4600 лв. Последно заплатите на управителите бяха повишени с решение на ОбС през 2020 г. Както е известно, от тях на печалба са единствено ГУМ и болницата. Останалите трупат загуби. При последната актуализация на заплатите на шефовете максимумът беше 3000 лв. Тази сума взе само бившият прокурист на болницата Мария Жайгарова. Възнагражденията на останалите бяха малко над и под 2000 лв.

Същевременно, на заседанието през идната седмица съветниците трябва да гласуват за прекратяване на неуспешния конкурс за избор на управител и да насрочат нов. Планът е новата процедура да се проведе на 12 юни. Както е известно, през април двамата явили се кандидати не успяха да впечатлят комисията и не преминаха етапа с представените от тях концепции за развитие на лечебното заведение. Явиха се временният управител д-р Стефан Николов и стоматологът д-р Бойка Боянова.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here