Известни бизнесмени от Банско ще строят 14 къщи за гости в курортния град

Известни бизнесмени от Банско

Чрез общата им фирма „Пирин Естейт“ ООД предприемачите са входирали в РИОСВ – Благоевград инвестиционно намерение за жилищно ваканционно строителство.

Имотът е с площ 6191 кв.м и е разположен в местността Грамадето/Овиначе.

Собственик на парцела е дружеството “Бански Холидейс” ООД на софиянеца Румен Сотиров и “Норма Туристическо Бюро” ООД с адресна регистрация Виена.

Предназначението на терена е променено още през 2007 г. със заповед на тогавашния кмет на Банско Александър Краваров и с решение на Областна дирекция „Земеделие и гори“ – Благоевград. Бизнес планът предвижда строеж на 14 къщи, от които 4 едноетажни, 7 двуетажни и двуетажни къщи-близнак.

Върху 185 кв.м всяка едноетажна къща ще разполага със спални помещения, баня с тоалетна, кухня, тераса, барбекю, техническо помещение и 1 паркомясто.

Площта на двуетажните къщи е предвидено да е 100 кв.м за всяка една от тях, като на първия етаж ще има спални, 2 тоалетни, баня, кухня, мокро помещение, склад и покрита тераса.

На втория етаж ще се разположени 2 спални с баня и тоалетна.

Двуетажните къщи-близнак ще бъдат построени върху 180 кв.м.

Достъпът до имота ще се осъществява чрез горски път, а за наличие на електрическо и водно захранване фирмата ще разчита на собствен трафопост и водоизточник.

Отпадните води ще се заустват от изгребна яма в границите на имота.

През последните 15 г. фирми на братята Йордан и Иван Еринини спечелиха множество обществени поръчки за милиони от община Банско.

Най-пресният случай е отпреди 2 седмици, като фирмата им „Авон-5″ ООД спечели 4 446 274,69 лв. за ремонта на улиците“Пирин“, „Отец Паисий“, „Христо Матов“, централния градски площад „Възраждане“, както и част от ул. „Никола Й. Вапцаров“ и ул. „Пирин“ и ул. „П.Р. Славейков“.

Другата поръчка за милиони, която дружеството спечели преди няколко месеца, бе разписана от бившия кмет на Банско Иван Кадев в последния му работен ден начело на общината.

Срещу сумата от 5 млн. лв. на „Авон-5“ ООД бе поверен ремонтът и поддръжката на улици, тротоари и площадни пространства на територията на курортната община. Константин Обецанов пък печелеше често поръчки от община Благоевград по времето на екипа „Камбитов“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here