Екскметът на Самоков Владимир Георгиев се цели в парламента, зам.- кметът му Дончо Зашев се е засилил към Брюксел

Екскметът на Самоков Владимир Георгиев се цели в парламента, зам.- кметът му Дончо Зашев се е засилил към Брюксел
Дончо Зашев и Владимир Георгиев

Името на бившия кмет на Самоков Владимир Георгиев упорито се спряга за водач на червената листа за София област за предстоящите парламентарни избори. Бившият зам.- кмет от кабинета му Дончо Зашев пък се сочи като кандидат за място в Европарламента. Остава мистерия как досегашният водач на листата на БСП в парламентарните избори Иван Ченчев ще отстъпи челната позиция в листата, осигуряваща почти сигурен пропуск към парламента. И това при факта, че Георгиев претърпя загуба на местния вот, след като самоковци предпочетоха опонента му от ГЕРБ. За да се класира за депутат, екскметът ще трябва да разчита на доверието на гласоподавателите от цялата област.

Владимир Георгиев и Корнелия Нинова, кадърът е от посещение на червения лидер в Самоков през 2022 г.

До последно преди местните избори се шушукаше, че Владимир Георгиев не се ползва с доверието на червения лидер Корнелия Нинова. За сметка на това обаче бившият кмет на Самоков се смяташе за довереник на президента Румен Радев. Георгиев беше част от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори мандат.

Георгиев посрещна царствено президента румен Радев в Боровец по време на Джаз фестивала в курорта.

Преди местните избори самоковците инж. Славчо Георгиев и инж. Х. Рътаров съобщиха, че са се срещнали с Корнелия Нинова и Иван Ченчев на „Позитано“ 20. Те отишли при червените, за да се ожалят, че кметът не е  изпълнявал влезли в сила решения на Върховен административен съд. Те касаеха отменени решения на Общинския съвет за вдигане на такса „смет“ и за удължаване на скандалните договори за наем на т.нар. къщички в Боровец. По думите на емисарите, тогава Ченчев и Нинова заявили, че Георгиев не се ползва с тяхната подкрепа. Факт е обаче, че той отново беше кандидатът за кмет.
Самоковци подчертават и че в КПКОНПИ стои преписка срещу Георгиев. Тя е във връзка с жалби на собственици на многофамилни жилища заради санирането на блокове в ж.к „Самоково“. Имало е и влязло в сила решение на Европейския съд за правата на човека в Страсбург по жалба на жителка на с. Ярлово. Тя се е ожалила, че неправомерно са били отчуждени притежавани от нея земеделските земи.
В момента Владимир Георгиев и Дончо Зашев са съветници в Общинския съвет на Самоков. Припомняме, че Зашев беше назначен като зам.- кмет в средата на отминалия мандат и прекара на поста 2 години. Коментарите се, че той ще бъде поставен под №3 в листата за евродепутати на БСП. Изгледите обаче да стигне до Брюксел не са оптимистични. Прогнозите сочат, че БСП ще има само едно място в Европейския парламент от 17-те, които се полагат на България.
В момента лидер на местната структура на БСП в Самоков е Михаил Михайлов. Припомняме, че в серията парламентарни избори той неизменно беше под №2 или 3 в листата. Така и не успя да стане депутат.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here