Община Разлог с редица инициативи по повод Световния ден на Земята

Община Разлог с редица инициативи

В периода 20 – 22 април 2024 година Община Разлог кани всички жители на град Разлог, да станат част от инициативата “Усмихни Земята”, като почистят пространствата около своите домове и местата за обществено ползване.

В събота (20.04.2024 г.) Община Разлог насърчава всички жители на града да почистят пространствата около своите домове от ненужни вещи и отпадъци, a от своя страна организаторите осигуряват извозване на събраните количества до Регионалното депо.*

През уикенда Община Разлог призовава всички жители и гости на града, да използват активно контейнерите за разделно събиране (виж виз. 2), като подпомагат процеса на рециклиране на стъклени, пластмасови и хартиени отпадъци.

С цел да насърчи физическата активност сред обществото и грижа към околната среда, на 22 април (понеделник) Община Разлог отправя и спортно предизвикателство към малки и големи, подкрепяйки добрите практики за чиста и устойчива среда, базирани на шведските фитнес тенденция – Плогинг.**

Община Разлог кани всички желаещи да се присъединят към “Плогинг в Разлог”, отделяйки минимум 10 – минути за физическа активност и време – за да извървят най-малко 5 000 крачки, докато събират количество отпадъци, локализиран в зоните за спорт и релакс, както следва:
????езерото в местността “Саровица” – 9:00 часа
????стадион “Септември” – 11:00 часа

В края на спортното предизвикателство, участниците – събрали най-много чували с боклук и извървели най-много крачки, ще бъдат отличени със специални награди.

По време на пролетното почистване, Община Разлог предоставя чували и ръкавици на участниците и се *ангажира с извозването на събраните отпадъци до регионалното депо, като за натоварването на същите ще се разчита на участниците в инициативата – да предоставят точна локация и часови диапазон за осигуряване на превоз (до 13:00 часа в събота).
‼️Подкрепящите инициативата могат да заявят своето участие, в срок до 19.04.2024 г., във Facebook-страницата на Община Разлог, на имейл: kmet@razlog.bg или на тел.: 0747/80095, като посочат име, телефон и имейл за обратна връзка, както и територията, която ще почистват. Чувалите и ръкавиците могат да бъдат получени от отдел ,,Екология“ – Община Разлог, до 19 април (петък), от 8 до 12:00 и от 13:00 до 17:00 часа.
Плогинг е нова фитнес тенденция, която започва в Швеция. Той свързва джогинг и събиране на боклуци от пространството, в което хората тренират. В България Плогингът се популяризира от доброволци към Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/, а от тази година и в партньорство със Спортен клуб “Академия Пирин”. Най-доброто в Плогинга е, че освен повечето калории, които се изгарят в сравнение с обикновен джогинг, в същото време хората почистват и средата около себе си!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here