В Сапарева баня чакат 19 млн. от МРРБ по 9 проекта, подготвени от екипа на кмета Калин Гелев

В Сапарева баня чакат 19 млн. от МРРБ по 9 проекта, подготвени от екипа на кмета Калин Гелев
Кметът Калин Гелев със зам.- кметовете Илияна Базиргянова, Михаела Динева, Силвия Иванова - Милтенова

Проекти за общо 19 млн.лв. са входирали от община Сапарева в МРРБ. Екипът на кмета Калин Гелев е подготвил и внесъл за финансиране общо 9 проекта. Градоначалникът вече е подписал споразумение за реконструкция на водопровод за допълнително водоснабдяване на село Сапарево за 900 000 лв. Общината очаква и 2 575 000 лв. за реконструкция на канализацията в новия квартал на Сапарева баня.
Зам.- кметът на курортната община Илияна Базиргянова уточни, че кметът Гелев е в готовност да сложи подпис за пари за ремонти на улици и тротоари. Разработени са проекти за Сапарева баня, Ресилово, Овчарци и Сапарево. Проектът за Сапарева баня е на стойност 6 959 000 лв., в Ресилово ще се обновят улици за 1 310 000 лв., в Овчарци за 991 000 лв. и в Сапарево за 1 433 000 лв.
В очакване на финансова инжекция е и проект за реконструкция на второстепенни водопроводни клонове в село Сапарево за 2 100 000 лв.
Община Сапарева баня е входирала още проект за покриване на амфитеатъра за 1 749 000 лв. А за изграждането на нова експозиционна зала за откритата римска гробница в курорта. Тук сумата е 1 300 000 лв. Припомняме, че през миналата година успешно приключи важният проект по консервация и преместване на находката, която се очертава като новата атракция на Сапарева баня. Проектът се проточи дълго, тъй като всяка дейност минава за одобрение през Министерство на културата. Вчера от МРРБ съобщиха, че са в готовност от следващата седмица да пристъпят към подписване на споразумения с общините.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here