Цветелина Джелепова: Напуснах Христо Гуцалски, след като ме преби на морето, не можех повече да търпя

Христо Гуцалски ме преби на морето, след което реших да го напусна. Не можех да търпя повече. Той винаги е бил агресивен. Държал се е зле с мен, но нещата ескалираха през лятото. Бях цялата синя. Случи се пред децата, големият ми син се разплака. Добре че се показа той, за да спре боят. Не подадох сигнал в полицията, което е моя грешка. След като се прибрахме от морето, се изнесох от неговото жилище, казах му, че няма да се върна. Живея в село Говедарци от началото на септември. Той не приемаше това, казваше, че няма как аз да не съм с него.“, това заяви общинският съветник Цветелина Джелепова, която днес пред полицията в Самоков очакваше да освободят брат й Людмил Джелепов. Както е известно, той беше задържан вчера след бой между него и Христо Гуцалски. Гуцалски е в „Пирогов“, по данни на негови близки е с тежки счупвания на крак и ръка и бил опериран.

Людмил Джелепов

Семейство Джелепови обаче твърдят, че те са жертва на тормоз. Пред камера на „4Власт“ Джелепова сподели, че получавала непрестанни обаждания и съобщения от бившия си партньор, които можела да покаже. По думите й, той заплашвал цялото семейство, идвал пред дома им в Говедарци посред нощ и крещял. Ситуацията ескалирала на 9 април, когато тя и Димитър Джоргов били заплашени с пистолет от Гуцалски.

Христо Гуцалски

 „Бях много изплашена, не помня инцидента от 9 април, пищях през цялото време. Има някакъв видео запис, не зная дали има произведени изстрели. Той беше сам. Извади пистолет и крещя „ще ви застрелям, ще ви убия“. След това ни преследваше до Самоков с висока скорост, но като спряхме при полицията, той избяга. През цялото време през тези месеци, откакто сме разделени, той обижда майка ми, брат ми. Вчера при училището той е предизвикал брат ми. Слязъл е от колата и го е нападнал. Брат ми е задържан за 24 часа. Те се опитват да удължат мярката му. Никога не съм подавала жалби, смятах, че може да се разберем. Уж говорим, а след 15 минути пак същото. Винаги съм била под психически тормоз, търпях, но вече не издържах. Нямам брак с него, уведомила съм го, че няма да бъдем отново заедно, мога да си правя с живота си каквото си искам. С Митко Джоргов се познаваме от деца. Няма да подам оставка от Общинския съвет. Аз съм жертвата в случая, не съм направила нищо нередно.“, каза още Джелепова.

 Адвокатът на семейство Джелепови каза, че има входирана молба в съда за защита от домашно насилие, която все още не е разгледана. Докато се очакваше излизането на Людмил Джелепов от ареста, защитникът коментира, че нито тя, нито клиентът й са виждали заповедта за задържане.

„Опитах се да говоря с разследващия полицаи, входирах молба, защото исках да зная мотивите за задържане. Единствено ми се отговори, че Людмил е задържан по Закона за МВР, на което те имат право. Да, но все още няма повдигнато обвинение, защо още е в ареста? Според мен заради натиска, който семейство Гуцалски в момента осъществяват. Те са непрестанно в полицията. Какво правят по кабинетите не зная. Цветелина не спомене, че психическият тормоз е осъществен от цялото семейство Гуцалски, включително от бащата. Людмил вчера е отишъл да вземе малкия от училище, Христо Гуцалски е бил отпред. Людмил Джелепов никога не би влязъл в конфликт, ако не е предизвикан. Познавам го от години. Обяснил е, че отива да вземе детето. Цветелина по това време е била на психолог в София. Има и медицински документи, помолила е брат си.  За случая от 9 април е образувано досъдебно производство за закана за убийство. Аз твърдя, че това е опит за убийство, защото се зарежда пистолет срещу Цветелина и Джоргов, с когото тя е била. Оръжието на г-н Гуцалски е отправено към нея и Джоргов, той зарежда този пистолет, има запис. Те леко го докосват с колата, за да може да избягат. Ако не са го засекли, този пистолет е щял да произведе изстрел и Цветелина нямаше да е сред живите. Гуцалски е охранител, осъществява охраната в целия град. Използва професията си, което е недопустимо.  Разхожда се с оръжие и го насочва срещу майката на децата си. Людмил се е опитал да се защити нея и детето. Тепърва ще се правят съдебно- психиатрични експертизи. Очаквам неочакваното по това делото, защото се осъществява натиск. Според мен Людмил е бил провокиран. Когато Гуцалски е тръгнал вчера срещу него, е започнал да се пипа по джобовете. Това че той му е взето едно оръжие, не означава, че той няма и друго. Те са охранителна фирма и във всеки момент може да вземе оръжие. Цялото семейство Джелепови са под огромен стрес, Гуцалски непрестанно обикаля в Говедарци, многократно го виждаме, много хора са го виждали. Има свидетел на боя, той е разпитан. Гуцалски е спрял с колата си край училището, Людмил не е търсил контакт с него. Точно обраното е станало.“, каза адвокатът. Семейство Гуцалски са добре познати в Самоков, държат охранителна фирма, синът е бил кандидат за депутат. Бащата Петър беше начело на „Бороспорт“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here