Л. Джелепов след боя в Самоков: Живеем в страх, Гуцалски имаше оръжие, преди дни насочи пистолет срещу сестра ми

„Не съм нападал Христо Гуцалски. Действах при самоотбрана. Реших да поговорим по мъжки, но се скарахме. Той няколко пъти посегна към кръста си, за да покаже, че има оръжие, можеше да извади пистолета. Действах при самоотбрана, цялото ми семейство е под страхотен стрес заради тормоза на Гуцалски. Преди дни той засече с колата си сестра ми и неин познат. Насочи пистолет към тях. Има видео и ясно се вижда как ги преследва, скача от колата зареждайки си пистолета и произвежда два изстрела. Сестра ми от този случай е много изплашена за живота си.“ Това заяви Людмил Джелепов, брат на общинския съветник Цветелина Джлепова, на излизане от полицията в Самоков. Както съобщихме, той беше задържан, след като с Христо Гуцалски заформиха меле пред училище „Станислав Доспевски“. Гуцалски е бившият партньор на сестра му Цветелина Джелепова и между двамата имат конфликт. По данни на бащата на Гуцалски, след вчерашния инцидент синът му е в „Пирогов“ с тежки счупвания, претърпял е операция. Людмил Джелепов сподели, че също има охлузвания след вчерашния бой, за което ще извади медицинско. Каза, че отишъл до училището, за да прибере племенника си. Тогава вижда, че Христо Гуцалски е на място, паркирал колата си на тротоара.

„Не съм го чакал, случайно се засякохме там. Изплаших се заради многократните заплахи, които той е отправял към семейството ми. Той е с лабилна психика, нестабилен мъж, използва оръжия. Опитах се да проведа спокоен разговор с него, той слезе от колата и се скарахме. От уплаха много от нещата ми се губят, но си спомням, че се сборичкахме, скарахме се. По време на разговора той няколко пъти посегна към кръста си, за да покаже, че има оръжие. Това, което съм направил, е от страх, страх за мен и моето семейство. Не съм го нападнал пръв, това беше самоотбрана. Не знам какви травми и счупвания има Гуцалски, но аз не съм му докосвал крака или ръката. Може би се е наранил вследствие на падане. Имаше доста хора наоколо, не знам какво стана.“, обяснява Джелепов и категорично заявява, че сестра му е жертвата в случая, тормозена от бившия си партньор.

„Това е систематично домашно насилие. Няма подадени сигнали, защото сестра ми се страхуваше за себе си и за децата й. Знаем, че това са хора с власт. Бащата е бивш служител на Държавна сигурност, разполагат с пари, използват заплахи. Сестра ми е жертвата. Гуцалски разполага със средства, демонстрираше и неуважение към обикновените хора. Миналото лято на почивка в Слънчев бряг той преби сестра ми и я държа няколко дни против волята й в апартамента. Баща му също знае за случая, беше там. Тя ми звъня, тръгнах към морето. Оказа се, че той й беше взел телефона, нямах връзка с нея. Цялото ми семейство живее в страх. Всичко това ни се отрази. Сестра ми ходи на психолог, когато го види, започва да трепери. Майка ми вече е с високо кръвно, а аз с диабет. Стремим се до децата да не стига тази информация, но те са умни деца и усещат напрежението. Вярвам, че властите, прокуратура, полиция, съд, институциите ще си свършат справедливо работата. Искам моето семейство да живее спокойно. Служителите в РУ-Самоков се отнесоха изключително добре към мен, въпреки задържането ми за 24 часа. Задържането ми чисто морално не беше редно, защо защитавам човек от насилник. Но аз се оказах престъпник, което изкривява истината.” , сподели след ареста братът на Цветелина Людмил Джелепов. Гуцалски са доста популярни в Самоков. Христо Гуцалски има охранителна фирма. През годините е бил кандидат за депутат от област Кюстендил, работил е като сътрудник в Народното събрание. Баща му Петър беше общински съветник и кандидат за кмет на Самоков от „Атака“. Дълги години беше изпълнителен директор на „Бороспорт“ към „Мултигруп“ в Боровец и ръководеше ски училищата.                                             

 

Л. Джелепов след боя в Самоков: Живеем в страх, Гуцалски имаше оръжие, преди дни насочи пистолет срещу сестра ми
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here