Кметът на Дупница Първан Дангов засилил към прокуратурата над 10 кьорави чешми

Първан Дангов
Кметът на Дупница Първан Дангов засилил към прокуратурата над 10 кьорави чешми

Кметът на Дупница Първан Дангов засилил към прокуратурата над 10 кьорави чешми

„Подадох сигнал в прокуратура за всички незаконни, водопроводни отклонени, за които зная. Те са около 10 на брой.“ Това заяви на пресконференция днес кметът на община Дупница Първан Дангов. Както е известно, той повдигна темата на извънредната сесия в петък. От микрофона той използва цветното „кьорави чешми“ за лишените от тежестта на водомера отклонения. „Ще искам от прокуратурата да възложи проверка. Да крадеш вода по смисъла на Наказателния кодекс е престъпление. Трябва да се плащат такси, щом се потребява вода. Може много да си говорим, че водата тук идва от планината и затова трябва да е 95 ст, примерно. Тогава хората да ходят до извора и да си пълнят с кофа от кладенчето. Но все пак сме 21 век.“, додаде кметът. Той информира, че е назначил комисия, която да се заеме с провеждането на конкурса за отдаване под наем на сградите на ВиК- Дупница. Както е известно, това се прави с цел дружеството „Кюстендилска вода“, което ще стане оператор през май, да има своя база в община Дупница.

Кметът Първан Дангов: ОбС шефът Костадин Костадинов има „кьорава чешма“ – ползва вода, която не заплаща

„Предстои кампания, избори! Дайте да излъчим един читав депутат, който да бъде нормотворец, а не празнодумец. Ето, политическите сили, които сте представени в ОбС – Дупница, да излъчим депутат, който да промени закона и тогава да говорим за оздравяване, за ново ВиК дружество. Иначе сега всичко, което казвате е хвърлено в пространството. В купом станахме ненужни, ще кажат хората.

Понеже, г-н Председател казахте, че съм си променил становището за ВиК- Дупница. Да, и не съм го крил, защото видях, че във ВиК-Дупница е куче влачи рейс. Кой каквото му е било необходимо си е „щипкал“ за каквото се сетите“.

Това обяви кметът на Дупница Първан Дангов по време на извънредно заседание на Общински съвет. В дневния ред бе включена само една докладна записка от името на кмета на Община Дупница – за отдаване под наем на сгради, използвани от ВиК-Дупница на „Кюстендилска вода“.

След множество изказвания по темата за бъдещото на ВиК сектора и цената на водата, която влиза в сила от 1 май, кметът Първан Дангов отправи питане към председателя на ОбС- Дупница, Костадин Костадинов.

Дали вашият имот на „Дренски рид“ е присъединен с „кьорава чешма“? На ВиК-терминологията това означава да има водопровод без да има уред за отчитане на използваната водата. Искате ли, г-н Костадинов да направим там една експертиза или да пусна сигнал до прокуратурата, за да дойдат да Ви разкопаят и да намерят „кьоравата чешма“?

Това, г-н Костадинов морално ли е? И вие представлявате хората, даже оглавявате Общинския съвет, които с всички сили и средства бутате да не развалим къщичката. А къщичката е картонена, къщичката е ВиК, защото от там си щипкаме и папкаме. Само че, г-н Костадинов ризата Ви е тясна“, обяви още пред общинските съветници кметът Първан Дангов.

Може да бъде изображение с 1 човек

Кметът Първан Дангов: ОбС шефът Костадин Костадинов има „кьорава чешма“ – ползва вода, която не заплаща

Кметът на Дупница Първан Дангов засилил към прокуратурата над 10 кьорави чешми
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here