Иво Ников, съветник от ПП- ДБ: Нямам договор с Община Дупница

Иво Ников, съветник от ПП- ДБ: Нямам договор с Община Дупница

„Нямам договор за поддръжка и ремонт на компютрите и техниката на Община Дупница и общинските дружества. Гласувах с „Въздържал се“ за отдаване на базата на ВиК – Дупница на „Кюстендилска вода“ за малко над 3 000 лв., цената е ниска, срокът  от 10 години е много голям!“

Това съобщи общинският съветник от ПП- ДБ Иво Ников, който е компютърен специалист, има фирма за компютърни услуги и магазини за техника.

Според твърденията, той има договори с общински предприятия. „Ников гласува винаги в подкрепа на кметските решения, но сега видя, че кмета има мнозинство и неговият глас не е от значение.“ – коментираха съветници.

Чуйте видеото:

Под угрозата на въпроса чия собственост е имотът, съветниците в Дупница разрешиха на кмета да организира конкурс за отдаването под наем на базата на ВиК. Решението беше прието със 17 глас „за“, 8 „против“ и 3- ма „въздържал се“. Против бяха съветниците от ГЕРБ, Станислав Страшимиров от СДС, Георги Георгиев от КОД-ВМРО, Виктор Мантарков от „Възраждане“. За бяха от БСП, Бъдеще за родината, ПП Зелените, Глас народен, Георги Бански от РЗС, Николай Табаков от ПП-ДБ, Христо Михалчев и Костадин Костадинов от КОД-ВМРО и Иван Раков от СДС. Въздържал се бяха Шейхриар Златарска и Георги Рангелов от ДПС и Иво Ников от ПП-ДБ.
„Чия собственост са сградите на ВиК? Ние имаме ли право да ги отдаваме под наем?“, попита съветникът от Станислав Страшимиров.
„Сградата е общинска собственост. Има акт за общинска собственост. Теренът е в капитала на дружеството, той не е общински.“, каза Костадинов. От общинска администрация представиха актовете за общинска собственост, но те повдигнаха повече въпроси, отколкото да дадат отговори, защото сградата не е извадена от капитала на дружеството, вписан в Търговския регистър. Въпреки това, решението мина.
„Поставената цена за наем е малка, имотът се намира в центъра на града, ние искаме само 3700 лв..“, възнегодува Емил Гущеров от ГЕРБ.
„На миналото заседание ОбС одобри споразумението за присъединяването към „Кюстендилска вода“, което означава, че се одобрява консолидацията. Това е така, защото кметът си смени позицията. През януари каза, че за него ВиК не съществува. Нашата мрежа е разрушена, имаме огромен брой аварии всеки ден. Въпросът е кой ще подсигури водоснабдяването? „Кюстендилска вода“ може да си намери офиси и сграда, предпочитат да ползват тази на ВиК. Очаквам консолидацията да се случи най- рано на 1 май. Във ВиК в момента се прави инвентаризация, за да се види имуществото. Зад гърба ми са действали и други сили, правени са комисии и са описвани активи. Не зная дали това е законно. Ще подкрепя докладната за конкурса за наем, защото иначе не виждам кой ще поддържа водоснабдяването. От дружество със задължения от 2 млн. отиваме в такова с борчове за 4 млн. Кой се разпорежда с общинските дружества с кални обувки и не се съобразява с решенията на ОбС?“, попита председателят на ОбС Костадин Костадинов.
„Пуснат е сигнал до прокуратурата защо кметът е позволил със средства от общината да се плащат заплати на ВиК. Сигналите са в „тежки престъпления“. Да, промених си становището за ВиК. Там положението е куче влачи рейс, кой каквото му е било необходимо, си е щипкал. Дали вашият имот на Дренски рид е присъединен с кьорава чешма? Това означава водопровод без уред за мерене на изразходваната вода. Правите всичко, за да не развалим къщичката, а тя е картонена.“, обърна се кметът Първан Дангов към Костадин Костадинов.
Емил Гущеров от ГЕРБ потвърди, че има сигнал за платените от общината заплати на служителите от ВиК. „За това е нужно да има решение на ОбС.“

Базата на ВиК Дупница отива на конкурс, без яснота чия собственост е, кметът П. Дангов към ОбС шефа: Имате ли кьорава чешма?
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here