Уволниха главната сестра на Общинската болница в Дупница Лидия Атанасова, мед. сестри: Ще протестираме, тече чистка!

д-р Стефан Николов
Д-р Стефан Николов

Уволниха главната сестра на Общинската болница в Дупница Лидия Атанасова, мед. сестри: Ще протестираме, тече чистка!

Главната медицинска сестра на общинска болница ”Свети Иван Рилски“ Лидия Атанасова, е била уволнена днес след скандал с временно изпълняващият длъжността управител Стефан Николов. Причините не се съобщават.

„Атанасова е един прекрасен професионалист, тя е от десетилетия в болницата, но в момента тече чистка на лекари и сестри, целта е свиване на дейностите, ликвидиране на отделения, миналата седмица си тръгна хирургът д-р Никулчин, един отличен специялист. Именно поради тази причина, пред лечебното заведение, се предвижда да се проведе протест в подкрепа на уволнените медици.“ – съобщиха за 4ВЛАСТ – Информационна агенция от болницата. Медицинските сестри твърдят, че това не е първи подобен случай в лечебното заведение и настоват за оставката на Стефан Николов и заместникът му по Медицинските въпроси д-р Крум Бонев. Бонев вземал решенията и нареждал на Николов да подписва. Атанасова беше потърсена за коментар, но не бе открита. Тя запазва правото си да разкаже за тормоза, на които е била подложена. Стефан Николов не си вдигна телефона.

Припомняме , че кметът на Дупница Първан Дангов разпореди ревизия на общинската болница след провален конкурс за нов медицински управител на здравното заведение и коментари в лекарското съсловие и колектива за нарушения и дори афери.  Бившият управител Росен Тимчев обяви на пресконференция, че се гонят лекари, за да я ликвидират, имало индикации, че едната от сградите – бившата Транспортна болница, ще бъде продадена.

Общинската болница се ръководи от и.д. рентгенологът д-р Стефан Николов, който се яви на злополучния конкурс на 4 април, но получи слаба оценка и не беше класиран.

Както и конкурентът му стоматологът от София Бойка Боянова също не беше избрана. Вървят коментари, че конкурсът е провален умишлено, че това е резултат от острите нападки и крамоли и скандали между политическите партии в ОбС.

До местните избори м.г. здравното заведение се управляваше от прокурист, 5 години. Но тя напусна, като беше обявено, че болницата е на печалба. Сега се поставя под съмнение и доброто финансово състояние на болницата. Лекари напускали, други били принуждавани да напуснат, спирали ражданият в АГ отделението, нивото в хирургията пада . Кметът Първан Дангов заяви:

„Коментарите ги има, казано е на пресконференция. Искам да видя от първа ръка дали е така.“- каза кметът.

„В касата на дружеството има над 2 млн. лв. реални пари, някой иска да сложи ръка на тях. Двата блока на болницата на бившата Военна болница и бившата Транспортна трябва да се съберът на едно място, АГ – отделението не отговаря на изискванията за да съществува, нужни са над 450 раждания на година, а ражданията са малко над 100. “ – обяви ОбС шефът Костадин Костадинов.

 

 

 

Уволниха главната сестра на Общинската болница в Дупница Лидия Атанасова, мед. сестри: Ще протестираме, тече чистка!
Вижте видеоканала ни:


5 COMMENTS

  1. Какво очаквате от един прост шофьор на камион сложен за управител на болница освен такива простотии и скандали?! Бутат го да върши глупости и се крият зад гърба му, тъпака се радва и се прави на голям шеф и ходи да се налива по вилата на ТЕЦ-а и да празнува провала си на конкурса!

  2. В тази болница всичко е на лични интереси. Една сестра командва цяла болница с направени от нея интриги и нейното протеже едно гримирано с голямо самочувствие джудже.

  3. Тоя малоумник Стиф е по зле и от лудия Макс доцент Недин направи болницата на лудница! Кардиология, АГ и Хирургия са пред затваряне с почти никакви лекари и дейност и тоя излиза и лъже като циганин как всичко в болницата било наред?!

  4. Николов кажи защо я уволни на хората – защото не ти пусна като някои други , нали?

  5. Кажи за сестрата от отделението и джуджето и как ви командват. Как се мислят за най-красивите и можещи. Най-великата е тя. Само пари искат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here