500 деца засадиха 1500 фиданки в акция по залесяване на парк Ридо в Самоков

500 деца засадиха 1500 фиданки в акция по залесяване на парк Ридо в Самоков

Над 500 деца от Самоков се включиха в акцията по залесяване на парк „Ридо“. Учениците бяха подпомогнати в усилията си от Общинско лесничейство, а инициативата бе посветена на Седмица на гората.
Лесничейството бе закупило 1500 фиданки и бе подготвило „терасите” за засаждането им. Децата се трудиха на терена на т.нар „сухо петно”. Дърветата, които са били там, са нападнати от корояд и са изсечени, за да се предпазят останалите. На оголения терен служителите на лесничейството показваха на децата как се подготвят и засаждат фиданките.. Ето защо при тази залесителна кампания бяха закупени фиданки на черен бор, каквито са били премахнатите болни дървета.
Кампанията стана традиционна и се провежда всяка година, като все повече ученици с техните учители се включват в нея. Тя има по-скоро образователна цел, както и да възпита у децата отговорно отношение към природата и опазване на околната среда. Тази година в акцията се включиха учениците и учителите от „Авксентий Велешки”, ОУ „Кирил и Методий”, ОУ„ Христо Максимов”, ОбУ „Неофит Рилски”, СУ „Отец Паисий“ и Гимназия „К. Фотинов”.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here