Показно арестуваният за подкуп Димитър Бонев върнат начело на ПГ „В. Левски” Ихтиман, учители: Заплаши, че започва уволнения

Показно арестуваният за подкуп Димитър Бонев върнат начело на ПГ „В. Левски” Ихтиман, учители: Заплаши, че започва уволнения

Страшно напрежение тресе ПГ „Васил Левски“ в Ихтиман, съобщиха учители. Те разказаха, че съдът е възстановил на поста директор на учебното заведение Димитър Бонев, който се прочу преди 5 години след показен арест.
„Много сме притеснени. Заяви ни, че ще ни уволнява всички, че ще закрие училището?, коментират под сурдинка от екипа на школото.
Припомняме, че в последните дни на 2019 г. в Ихтиман гръмна грандиозен скандал, в който беше замесен Димитър Бонев. Бонев, който е бивш кмет на общината, беше показно арестуват от въоръжен отряд на ГДБОП. Екшънът се разигра пред базата на двама братя бизнесмени Ради и Страхил Алексови. През 2020 г. от прокуратурата информираха, че Бонев е привлечен като обвиняем по чл. 301, ал. 1 от НК за това, че в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, приел подкуп в размер на 5 000 лева. Според информацията, въпросната сума била за да не извършат действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. да ги уволняват сичките и да го закриват направо тва нещо пародия на даскало и да го направят ткзс с трактори … не може да се нарече „училище“ там никой не учи ; има 4-5 човечета в клас дет се гонят и бият, а са записани по 20 и не им пишат отсъствия на липсващите за да си изпълнят норматива и бройките ;и накрая им дадат диплома за средно те името не могат да си напишат неграмотни; за кво да работи като нищо не прават ???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here