Работна среща на ръководството на ОДМВР- Кюстендил и ръководството на местната власт на общините Рила и Кочериново

Работна среща на ръководството на ОДМВР- Кюстендил и ръководството на местната власт на общините Рила и Кочериново.
Работна среща на ръководството на ОДМВР- Кюстендил и ръководството на местната власт на общините Рила и Кочериново.

Работна среща на ръководството на ОДМВР- Кюстендил и ръководството на местната власт на общините Рила и Кочериново.

Домакин на срещата бе директорът на ОДМВР ст. комисар Светослав Григоров.

Продължават работните срещи, инициирани от на ръководството на ОДМВР с представителите на метната власт. Днес в ОДМВР бяха кметът на община Рила Георги Кабзималски, председателят на Общинския съвет Цв. Шушкова, кметът на община Кочериново Станислав Горов, директорите на училища и детската градина в Рила, Кочериново и началникът на РУ Рила Ив. Кавлачки.

Той съобщи,  че от началото на годината на територията на двете общини няма ръст на престъпността. Сравнено със същия период на миналата година. А пътните произшествия са с 2 по-малко.

И в тази среща участниците споделиха като трудно разрешим проблемът с безстопанствените животни, които създават предпоставки за пътни произшествия и унищожават реколта на местните хора.

Кметовете на двете общини изразиха удовлетворението си от добрата комуникация с РУ Рила, с господин Кавлачки и служителите, благодариха за бързата реакция при оказването на помощ и съдействие от различно естество.

Кметът на Рила изрази удовлетворение от партньорската им превантивна работа и особено за успешното ограничаване на деянията, свързани с наркотици. Притесненията им са свързани с увеличаването на населението в условията на празници и летния сезон – през уикендите се увеличава 3 пъти. Дали с този ресурс на полицията ще могат да се справят с опазването на обществения ред и пътната безопасност.

Кметът на Кочериново Ст. Горов  сподели, че спокойната обстановка в общината и бързата реакция на полицаите се дължат на добрата комуникация помежду им и изрази надежда скоро да приключи и изграждането на видеонаблюдението на територията на общината.

Ст. комисар Григоров ги увери, че ще има командировани допълнителни сили в района както от ОДМВР, така и от жандармерията. Ще бъдат предприети действия майските, Великденските празници и абитуриентски тържества да не бъдат помрачавани от инциденти.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here