В Общинска библиотека ,,Паисий Хилендарски“ – Самоков бе открито 19-то издание на ,,Маратон на четенето“

В Общинска библиотека ,,Паисий Хилендарски
В Общинска библиотека ,,Паисий Хилендарски" - Самоков бе открито 19-то издание на ,,Маратон на четенето".

В Общинска библиотека ,,Паисий Хилендарски“ – Самоков бе открито 19-то издание на ,,Маратон на четенето“.

Началото на маратона бе поставено от заместник-кмета на Община Самоков г-жа Станимира Давидова. Тя стартира инициативата с текст от известния роман „Сянката на вятъра“ от Карлос Руис Сафон.

„Хубавата книга винаги разтваря страници, за да ни приюти, да ни вдъхне вяра. Да ни отведе в непознати светове, да ни накара да се замислим, да творим… Нека надсловът „чети, мечтай, сбъдвай“ да не е просто мото, а да се превърне в начин на живот“, каза г-жа Давидова в обръщението си към всички присъстващи.

Ученици от литературен клуб „Адагор“ от ПГ „Фотинов“ се потопиха в света на четенето с различни творби на известни автори.

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ се включва за деветнадесета поредна година в „Маратона на четенето“, който е част от националната програма ,,Четяща България“ и от ,,Походът на книгите“, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга. Тази година кампанията ще премине под вдъхновяващото мото „чети, мечтай, сбъдвай“.

Главният експерт „Култура, вероизповедание и етнос“ г-жа Пепа Георгиева поздрави екипа на библиотеката за успешно изпълняване на мисията си да насърчава четенето и образованието на територията на Общината.

В Общинска библиотека ,,Паисий Хилендарски“ – Самоков бе открито 19-то издание на ,,Маратон на четенето“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here