БЧК започна раздаване на пакети с хранителни продукти в Сандански

хранителни продукти в Сандански

От 12 април до 31 май 2024 г. БЧК ще раздава индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се в град Сандански.

Пунктът се намира на ул. „Тодор Каблешков“ № 2 (сградата, в която се намираше филиал „Лилия“ на ДГ „Здравец“).

ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК: 8.00 – 12.00 ч.

СЪБОТА: 8.30 – 12.30 ч.

НЕДЕЛЯ: ПОЧИВЕН ДЕН

 ВАЖНО:  ПУНКТЪТ НЯМА ДА РАБОТИ В ПЕРИОДА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ.

ОТГОВОРНИК НА ПУНКТА: КАМЕЛИЯ ПАЛКОВА – ТЕЛ. 0898621817.

Помощите са в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 кг.

Хранителните пакети съдържат 15 вида  продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 7 вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба.

Право на подпомагане по програмата имат:

  1. Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023 г./2024 г.

  2. Лица с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 от Закона за семейните помощи за децапрез месец януари 2024 г. 

  3. Лица с над 90% степен на увреждане, с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, които получават месечна финансова подкрепа по чл.70 от Закона за хората с уврежданияпрез месец януари 2024 г. 

  4. Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от Закона за семейните помощи за деца през месец януари 2024 г.

  5. Лица и семейства, получили еднократни или получаващи месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето през месец януари 2024 г.

  6. Лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане или на друго нормативно основание, въз основа на инцидентно възникнали обстоятелства през месец януари 2024 г.

  7. Лица или семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление заотoплителен сезон 2023 г./2024 г., поради надвишен диференциран доход за отопление или поради неизпълнено някое от другите комплексни условия за подпомагане, което не променя нивото им на материално лишение.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here