Проект за 4 млн. за ВиК ремонт и асфалт в Бадино стяга община Бобошево, кметът: Имотите в селото вървят по 50 000 евро, има интерес даже от чужденци 

Важен проект за ремонт на водопровода и асфалтиране на улици подготвя община Бобошево, съобщи градоначалникът Стефан Тачев. Той ще се входира за финансиране от държава чрез МРРБ. Заложената стойност е 4 млн. лв. „Предвиждаме проектът да се проведе на два етапа. Първият е за подмяна на водопровод и канализация, вторият касае асфалтирането на улици. Инвестицията е на път. Призовавам обаче хората да бъдат търпеливи.“, каза кметът на Бобошево Стефан Тачев.
Той разкри още, че проектът се придвижва с участието на ВиК Холдинга и „Кюстендилска вода“. Тачев беше категоричен, че отчитат голям интерес към селото, включително и от чужденци.  „Има даже чужденци, които купуват имоти в Бадино. Парцел от 1 дка с къща се продава за 50 000 евро. Целта е селото да се развие като туристическа дестинация. Намира се само на 100 км от София, природата е прекрасна, мястото е много спокойно. Целта на общината не е да продава имоти там, има мораториум за продажбата.“, отсече Тачев.
Припомняме, че в края на февруари на среща с областния управител Александър Пандурски жителите на село Бадино се оплакаха именно от проблеми с водоснабдяването. Пред губернатора местните настояха населеното място да започне да се обслужва от ВиК оператора „Кюстендилска вода“. От общината подкрепят това искане. За целта обаче е нужно ВиК мрежата в селото да бъде отразена в съответната документация. Едва след това водният оператор може да я приеме и да започне да прилага услугите си.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here