К. Костадинов: 2,4 млн. лв. в сметката има болницата в Дупница, нови отделения не може да се разкриват, има мораториум

„Никой не може да си играе в болницата, влизайки там с калните обувки. В сметките на лечебното заведение има 2,4 млн. Някой се опитва да наложи свой човек за управител. Има намеса, която цели или да се влияе с власт, или целта са парите в сметката. Но обстановката в болницата е спокойна.“, това коментира председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов след проваления конкурс за шеф на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Както вече съобщихме, комисията оцени ниско представените концепции за развитие на лечебното заведение на двамата кандидати д-р Стефан Николов и д-р Бойка Боянова. Така никой от тях не прескочи към втория етап със събеседване и конкурсът приключи безславно.
„Поздравих комисията за работата. Йонко Гергов от 10 години участва в комисиите по конкурси и има огромен опит. Георги Георгиев беше част от здравната комисия към ОбС в най- тежките години за болницата. Станислав Павлов от години ръководи лечебно заведение. Всеки от тях може да напише по- добра концепция от кандидатите.
Искам да подчертая, че има мораториум за разкриване на нови лечебни заведения и отделения. Затова се учудвам на концепциите на двамата кандидати за разкриване на нови такива в Дупница.
В общинската болница в Дупница нещата може много бързо да се счупят. Спекулации са твърденията, че има интерес към базите на лечебното заведение. За всеки експерт в здравеопазването обаче е ясно, че тази болница трябва да се събере на едно място. Това е въпрос на време. Какво имаме сега. Докарват човек с инсулт в спешното и линейката хвърчи до Транспортна болница, за да докара невролог. Тук е работа на кметския екип да подготви проект за разширяване на базата с ново крило и да се събере всичко на едно място. Или пък това да се направи в базата на Военна болница.“, коментира Костадинов. Както вече съобщихме, на пресконференция миналата седмица кметът Първан Дангов заяви, че има интереси на мястото на Военна болница да се строят жилищни кооперации. Към базата в Транспортна болница, където има няколко ремонтирани отделения, имало апетити от лекари, заемащи ръководни длъжност в общинската болница. По думите на Първан Дангов, се цели ликвидирането на МБАЛ „Свети Иван Рилски“.
„Няма такова нещо, болницата е стабилна, но лесно може да бъде разклатена. Ще се предложи провеждането на нов конкурс за избор на управител. Една от кандидатките на отминалия конкурс добре каза, че е нужен добър мениджър за поста. Учудвам се, че се коментира отваряне на отделение по хемодиализа. Затвореното носеше по 50 000 лв. загуба на болницата, но и това не е най- страшното. То разполагаше със стари апарати и просто не помагаше на болните. За да се отвори отново, ще е нужна техника, ще е нужно да се намери нефролог. Това е много трудно.
От 2003 г., откакто по моя инициатива се премести Хирургията в новия Оперативен блок във Военна болница, нищо ново не е направено. Преди това се оперираше в помещение, приличащо на баня.
Напускането на хирурга д-р Йордан Никулчин няма да се отрази на отделението. Разбрах, че той е поискал да бъде на допълнителен трудов договор, за да има намаляване на нивото.“

 

Костадин Костадинов: 2,4 млн. лв. в сметката има болницата в Дупница, нови отделения не може да се разкриват, има мораториум

 

 

 

Костадин Костадинов: 2,4 млн. лв. в сметката има болницата в Дупница, нови отделения не може да се разкриват, има мораториум

 

 

Костадин Костадинов: 2,4 млн. лв. в сметката има болницата в Дупница, нови отделения не може да се разкриват, има мораториум

 
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Коце, нали още при чимев вие тенденциозно фалирахте водното дружество в Дупница? Умряла работа, не заблуждавайте хората, че в и к Дупница ще се съживи. Ти го съсипа лично и отдавна. С Красимира имахте користни намерения.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here