Д-р Стефан Николов: Имам екип за общинската болница, Мария Жайгарова управляваше с факсове

„Създал съм екип, който ще работи с мен, ако бъда избран за управител на общинската болница. След напускането на прокуриста Мария Жайгарова се оказах в положение на хаос, защото нямах екип. Няма счетоводител. Не съм спал от напрежение. Намерил съм хора, главният счетоводител ще започне работа с мен. Жайгарова управляваше с факсове, а линейките трамбоваха до София, за да карат документи.“ Това коментира временният управител на лечебното заведение д-р Стефан Николов, който днес беше в общината за конкурса за избор на шеф на лечебното заведение.

Както е известно, той беше назначен временно на поста с решение на ОбС от февруари месец, след като договорът на Жайгарова не беше подновен. Първият избор за управител падна върху д-р Крум Бонев, но седмица след като предложението беше прието от ОбС, той се отказа. Така застъпи д-р Стефан Николов.

Д-р Бойка Боянова
Д-р Бойка Боянова и д-р Стефан Николов са двамата кандидати за поста управител на общинската болница в Дупница.

Запитан какво предвижда в концепцията си за развитие на лечебното заведение и какво е бъдещето му, той заяви: Бляскаво, трябва да се върви към финансова стабилност.“ Д-р Николов призна, че хирургът д-р Йордан Никулчин напуска. Отивал на работа в Спешна помощ, където заплатите са по- високи. „Заплатите на лекарите при нас не са като в София, не мога да разкрия колко вземат лекарите. Имаме достатъчно персонал, общо 163- ма души, от тях лекарите са 69. Покриваме всички критерии, имаме и достатъчно техника. Правят се и операции като хернии, ингвинални хернии, жлъчки… Не са тежки операции, за които е нужен огромен екип, но за нашето ниво са ок.“, обобщи Николов. Работата на комисията по избор на управител продължава. Д-р Николов и другият кандидат д-р Бойка Боянова бяха одобрени по документи, предстои събеседване.
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Голям специалист сте сложили да управлява болницата! Комисията му пише тройка на програмата, а специалност е учил да изкара над 10 години!?!

  2. Николов взе специалност със зор в ИСУЛ преди десетина години и преди това караше ТИР в САЩ!

  3. Кажи как взе специалност 20 години след като завърши и защо те уволниха от рентгена на Кукушеви, директоре! Карал ми до вчера камион, днеска ще се прави на лекар и на управител!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here