Кметът на Костенец Йордан Ангелов подписа договор за ремонт на физкултурния салон в Момин проход

Кметът на Костенец Йордан Ангелов подписа договор за ремонт на физкултурния салон в Момин проход.
Кметът на Костенец Йордан Ангелов подписа договор за ремонт на физкултурния салон в Момин проход.

Кметът на Костенец Йордан Ангелов подписа договор за ремонт на физкултурния салон в Момин проход.

„Това е един проект, за който очаквахме с нетърпение да намери финансиране.

Вярвам, че тази новина освен огромна радост за мен, радва и учениците от училището, спортните клубове. И всички жители на общината, които обичат спорта.“, каза кмета.

Той доуточни, че залата в момента е в много лошо състояние и само с един подобен мащабен проект ще можем да я запазим и да я върнем към експлоатация.

„Както много от любителите на спорта си спомнят, тя бе място за провеждане на големи състезания на областно и по-високо ниво. Не е тайна, че вече доста години заради липса на финансиране тя не се поддържа. Днес правим нова крачка към това, в което целим да се превърне. Модерна спортна зала с възможности за различни видове спорт и място за провеждане по- големи спортни срещи. Ето защо с днешното споразумение сме на крачки от старта на обект: „Ремонт на съществуваща многофункционална спортна зала към училище „Христо Смирненски“.“, допълни още Йордан Ангелов.

Спортната зала в гр. Момин проход се намира в двора на ОУ „Христо Смирненски“. Залата е с олимпийски размери и в нея през годините са се провеждали републикански и областни шампионати по баскетбол и волейбол, „Игри на спортистите от малките селища 2009-2015 г.“. Спортни състезания от регионален и общински мащаб и др.

На територията на община Костенец, както и в съседните общини, няма подобна закрита база за провеждане на спортни събития.

В момента залата е в лошо състояние, неизползваема и с напълно или частично компрометирани: метална дограма, покрив, подова настилка, ел. инсталация, отопление, ВиК инсталация.

Със средствата ще се направи ремонт на спортната зала в гр. Момин проход с цел създаване на съвременна и подходяща база, позволяваща практикуването на широк кръг от спортове.

Предвижда се да бъдат реализирани следните дейности:

– Ремонт на покрив с нови пароизолация, топлоизолация, хидроизолация и ламаринени обшивки;

– Ремонт на фасади с полагане на топлоизолация и минерална мазилка;

– Ремонт на вертикална планировка с изпълнение на нова тротоарна настилка и бордюри, частично затревяване и озеленяване;

– Смяна на стара метална и дървена дограма с нова PVC дограма;

– Смяна на всички врати;

– Обособяване на нов вход/изход директно от залата на югоизточната фасада;

– Полагане на нови настилки в игралната зала, съблекални, бани и тоалетни, обособяване на емпорето в самостоятелна малка зала за тренировки и полагане на спортна настилка в нея;

– Разчертаване на спортните настилки за различните видове спорт и други.

Кметът на Костенец Йордан Ангелов подписа договор за ремонт на физкултурния салон в Момин проход.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here